Inserció de taules

Disposeu de diversos mètodes per a crear una taula en un document de text. Així, podeu inserir una taula des d'una barra d'eines, mitjançant una ordre de menú o des d'un full de càlcul.

Per a inserir una taula des d'una barra d'eines

1. Col·loqueu el cursor a la part del document on vulgueu inserir la taula.

2. A les barres Estàndard o Insereix, feu clic a la fletxa del costat de la icona Taula.

3. A la graella de la taula, arrossegueu per seleccionar el nombre de files i de columnes que vulgueu i a continuació deixeu anar.

Per cancel·lar, arrossegueu en sentit contrari fins que aparegui el text Cancel·la a l'àrea de previsualització de la graella.

Per a inserir una taula mitjançant una ordre de menú

1. Col·loqueu el cursor a la part del document on vulgueu inserir la taula.

2. Trieu Taula ▸ Insereix una taula.

3. Introduïu el nombre de files i de columnes a l'àrea Mida.

4. Seleccioneu les opcions que vulgueu i feu clic a D'acord.

Inserció d'una taula des d'un full de càlcul del Calc

1. Obriu el full de càlcul del LibreOffice Calc que conté l'interval de cel·les que voleu inserir.

2. En el full de càlcul, arrossegueu per seleccionar les cel·les.

3. Trieu Edita ▸ Copia.

4. Realitzeu una de les accions següents en el document de text:

Opcions

S'insereix com a...

Full de càlcul del LibreOffice 6.4

Objecte OLE - com amb +V o arrossegant i deixant anar

Metafitxer de GDI

Gràfic

Mapa de bits

Gràfic

HTML

Taula HTML

Text sense format

Només text, tabuladors com a separadors

Text formatat [RTF]

Taula de text

Arrossegar i deixar anar un interval de cel·les des d'un full de càlcul del Calc

1. Obriu el full de càlcul del LibreOffice Calc que conté l'interval de cel·les que voleu inserir.

2. En el full de càlcul, arrossegueu per seleccionar les cel·les.

3. Feu clic damunt les cel·les seleccionades i manteniu premut el botó del ratolí.

4. Arrossegueu les cel·les seleccionades en el document de text.

Selecció de taules, files i columnes

Supressió de taules o dels continguts d'una taula

Vores definides per l'usuari en documents de text