Treballar amb documents mestres i subdocuments

Els documents mestres us permeten gestionar documents grans, com ara llibres que constin de molts capítols. El document mestre és una mena de contenidor per a fitxers individuals del LibreOffice Writer. Aquests fitxers individuals s'anomenen subdocuments.

Per a crear un document mestre

1. Realitzeu una de les accions següents:

1. Si esteu creant un document mestre nou, la primera entrada del Navegador hauria de ser una entrada de tipus Text. Escriviu una introducció o introduïu un text. Amb aquesta acció us assegurareu que després d'editar un estil existent en el document mestre visualitzareu l'estil canviat quan visualitzeu els subdocuments.

2. Al Navegador per a documents mestres (si no s'obre automàticament, premeu F5 per obrir-lo), feu clic a la icona Insereix i manteniu -la premuda i, a continuació, realitzeu una de les accions següents:

1. Trieu Fitxer ▸ Desa.

Per editar un document mestre

Utilitzeu el Navegador per reorganitzar i editar els subdocuments d'un document mestre.

Icona

Per actualitzar un índex en un document mestre, seleccioneu l'índex en el Navegador i feu clic a la icona Actualitza.

Icona de nota

Si inseriu un objecte com ara un marc o una imatge en un document mestre, no l'ancoreu "a la pàgina". En lloc d'això, definiu l'àncora "al paràgraf" a la pestanya Format - (Tipus d'objecte) - Tipus i definiu la posició de l'objecte relativa a la "Pàgina sencera" en els quadres de llista Horitzontal i Vertical.

Per iniciar cada subdocument en una pàgina nova

1. Assegureu-vos que tots els subdocuments s'iniciïn amb un encapçalament que utilitzi el mateix estil de paràgraf, com per exemple "Encapçalament 1".

2. En el document mestre, trieu Visualitza ▸ Estils i feu clic a la icona Estils de paràgraf.

3. Feu clic amb el botó dret a "Encapçalament 1" i trieu Modifica.

4. Feu clic a la pestanya Flux del text.

5. Seleccioneu Insereix a l'àrea Salts i, a continuació, seleccioneu "Pàgina" al quadre Tipus.

6. Si voleu que tots els subdocuments comencin en una pàgina senar, seleccioneu Amb estil de pàgina i a continuació seleccioneu "Pàgina dreta" en el quadre.

7. Feu clic a D'acord.

Per exportar un document mestre com a document de text del LibreOffice

1. Trieu Fitxer ▸ Exporta.

2. Seleccioneu un format de fitxer de document de text a la llista Format del fitxer i feu clic a Exporta.

Icona de nota

Els subdocuments s'exportaran com a seccions. Utilitzeu Format - Seccions per desprotegir i suprimir les seccions en cas que preferiu tenir un document de text net sense seccions.