Cursor directe activat/desactivat

Activa o desactiva el cursor directe. Podeu indicar el comportament del cursor directe si trieu LibreOffice Writer ▸ Ajudes a la formatació.

Per a accedir a aquesta ordre...

Trieu Edita ▸ Mode de cursor directe

A la barra Eines, feu clic a

Icon Toggle Direct Cursor Mode

Canvia el mode de cursor directe

El cursor directe permet fer clic a qualsevol àrea buida d'una pàgina per col·locar-hi text, imatges, taules, marcs i altres objectes.

Si situeu el cursor directe aproximadament al centre, entre els marges dret i esquerre d'una pàgina o d'una cel·la d'una taula, el text que inseriu se centrarà. De la mateixa manera, el text s'alinearà a la dreta quan el cursor directe se situï al marge dret.

warning

L'eina de correcció automàtica suprimeix automàticament els paràgrafs buits, les tabulacions i els espais que s'han inserit amb el cursor directe. Si voleu utilitzar el cursor directe, desactiveu l'eina de correcció automàtica.

El cursor directe configura els tabuladors perquè situïn el cursor. Si més tard canvieu els tabuladors, també pot canviar la posició del text a la pàgina.