Editor de la vora

Canvia la vora de l'objecte seleccionat. El LibreOffice utilitza la vora quan determina les opcions d'ajustament del text per a l'objecte.

Mostra una previsualització de la vora.

Per a accedir a aquesta ordre...

Trieu Format ▸ Ajusta ▸ Edita el contorn.

Aplica

Aplica la vora a l'objecte seleccionat.

Icona

Aplica

Lloc de treball

Suprimeix la vora personalitzada. Feu clic aquí i, a continuació, a l'àrea de previsualització.

Icona

Lloc de treball

Selecciona

Canvia a mode de selecció, de manera que podeu seleccionar la vora.

Icona

Selecciona

Rectangle

Dibuixa una vora rectangular on arrossegueu la previsualització de l'objecte. Per dibuixar un quadrat, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Rectangle

El·lipse

Dibuixa una vora ovalada on arrossegueu la previsualització de l'objecte. Per dibuixar un cercle, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

El·lipse

Polígon

Dibuixa una vora tancada formada per segments de línies rectes. Feu clic allà on voleu començar el polígon i arrossegueu per dibuixar un segment de línia. Torneu a fer clic per definir el final del segment de línia, i continueu fent clic per definir els segments de línia restants del polígon. Feu doble clic per acabar de dibuixar el polígon. Per delimitar els angles del polígon a 45 graus, manteniu premuda la tecla Maj mentre feu clic.

Icona

Polígon

Edita els punts

Us permet canviar la forma de la vora. Feu clic aquí i, a continuació, arrossegueu les anses de la vora.

Icona

Edita els punts

Mou els punts

Us permet arrossegar les anses de la vora per canviar-ne la forma.

Icona

Mou els punts

Insereix punts

Insereix una ansa que podeu arrossegar per canviar la forma de la vora. Feu clic aquí i, a continuació, en l'esquema de vora.

Icona

Insereix punts

Suprimeix els punts

Suprimeix un punt de l'esquema de vora. Feu clic aquí i, a continuació, en el punt que voleu suprimir.

Icona

Suprimeix els punts

Vora automàtica

Automàticament, dibuixa una vora al voltant de l'objecte que podeu editar.

Icona

Vora automàtica

Desfés

Inverteix l'última acció.

Icona

Desfés

Refés

Inverteix l'acció de l'última ordre Desfés.

Icona

Refés

Reemplaçament de color

Selecciona les parts del mapa de bits que són del mateix color. Feu clic aquí i, a continuació, en un color del mapa de bits. Per incrementar l'àrea del color seleccionat, incrementeu el valor en el quadre Tolerància.

Icona

Reemplaçament de color

Tolerància

Introduïu la tolerància de color per al reemplaçament de color com a percentatge. Per incrementar l'àrea del color que selecciona el reemplaçament de color, introduïu un percentatge alt.