Animació d'objectes a les diapositives d'una presentació

Podeu aplicar efectes d'animació predefinits als objectes de la diapositiva.

Per a aplicar un efecte d'animació a un objecte:

1. En una diapositiva que tingui activada la vista Normal, seleccioneu l'objecte que voleu animar.

2. Trieu Format ▸ Animació per a obrir la subfinestra Animació personalitzada de la barra lateral. Feu clic al botó Afegeix (+) i seleccioneu un efecte d'animació.

3. En el diàleg Animació personalitzada, feu clic a una pestanya per triar una categoria d'efectes. Feu clic a un efecte i després a D'acord.

Per a previsualitzar l'animació, feu clic al botó Reprodueix.

note

A la subfinestra Diapositiva es mostra una icona al costat de la previsualització de les diapositives que contenen un o més objectes amb una animació personalitzada. Quan executeu la presentació de diapositives amb la Consola del presentador, la icona indica que la diapositiva següent té una animació personalitzada.

Per a aplicar i editar un efecte d'un camí de moviment:

Es pot animar un objecte perquè es mogui al llarg d'un camí de moviment. Podeu utilitzar camins de moviment predefinits o els vostres propis camins.

Si seleccioneu «Corba», «Polígon», o «Línia de forma lliure», es tancarà el diàleg i podreu dibuixar el vostre propi camí. Si es finalitza el dibuix i no es cancel·la, el camí creat s'eliminarà del document i s'inserirà com a efecte del camí de moviment.

Edició de camins de moviment

Si la subfinestra Animació personalitzada és visible, els camins de moviment per a tots els efectes de la diapositiva actual es dibuixen com una superposició transparent a la diapositiva. Tots els camins són sempre visibles, per tant, és possible crear fàcilment animacions amb camins consecutius.

Es pot seleccionar un camí de moviment fent-hi clic. Un camí seleccionat admet anses, i es pot moure i redimensionar com una forma. Si feu doble clic a un camí s'iniciarà el mode d'edició de punts. El mode d'edició de punts també es pot iniciar des del menú Edita ▸ Punts o bé prement F8.

Per a eliminar un efecte d'animació d'un objecte:

1. En una diapositiva que tingui activada la vista Normal, seleccioneu l'objecte l'efecte del qual voleu eliminar.

2. Trieu Presentació de diapositives - Animació personalitzada.

3. Feu clic a Suprimeix.