Conversió d'objectes 2D en corbes, polígons i objectes 3D

Podeu convertir objectes bidimensionals (2D) per crear formes diferents. El LibreOffice pot convertir objectes 2D en els tipus d'objectes següents:

Dos tipus d'objectes 3D

Per a convertir un objecte en una corba:

1. Seleccioneu un objecte 2D de la diapositiva o la pàgina.

2. Feu clic a l'objecte amb el botó dret del ratolí i trieu Converteix - En corba.

Per modificar la forma de l'objecte, feu clic a la icona Punts Icona de la barra d'eines Dibuix i arrossegueu les anses de l'objecte. També podeu arrossegar els punts de control d'una ansa per modificar la forma de la corba.

Per a convertir un objecte 2D en un polígon:

1. Seleccioneu un objecte 2D de la diapositiva o la pàgina.

2. Feu clic amb el botó dret del ratolí a l'objecte i trieu Converteix - En polígon.

Per modificar la forma de l'objecte, feu clic a la icona Punts Icona de la barra d'eines Dibuix i arrossegueu les anses de l'objecte.

Per a convertir un objecte 2D en un objecte 3D:

1. Seleccioneu un objecte 2D de la diapositiva o la pàgina.

2. Feu clic a la icona Extrusió activada/desactivada Icona de la barra Dibuix o bé feu clic a l'objecte amb el botó dret del ratolí i seleccioneu Converteix - En 3D.

Per editar les propietats de l'objecte 3D, utilitzeu la barra d'eines Línia i emplenament i la barra d'eines Paràmetres 3D.

Icona de consell

Per a convertir un objecte de text en 3D, utilitzeu la icona Fontwork Icona de la barra d'eines Dibuix.

Per a convertir un objecte 2D en un objecte de gir 3D:

Un objecte de gir 3D es crea girant l'objecte seleccionat al voltant del seu eix vertical.

1. Seleccioneu un objecte 2D de la diapositiva o la pàgina.

2. Feu clic a l'objecte amb el botó dret del ratolí i seleccioneu Converteix - En objecte de gir 3D

Per editar les propietats de l'objecte 3D, utilitzeu la barra d'eines Línia i emplenament i la barra d'eines Paràmetres 3D.

Icona de consell

Podeu girar l'objecte 2D abans de convertir-lo per a crear una forma més complexa.