Dibuix de línies al text

Podeu incorporar línies al text amb un color, una amplada, angles i altres atributs personalitzats.

Per definir els atributs i la direcció de la línia, utilitzeu l'objecte de dibuix Línia tal com s'indica tot seguit:

Icona

Icona

1.

A la barra Estàndard, feu clic a la icona Mostra les funcions de dibuix per obrir la barra d'eines Dibuix i feu clic a la icona Línia. La busca del ratolí canvia a un símbol de creu amb una línia al costat.

2.

Al document, feu clic allà on vulgueu que comenci la línia. Manteniu premut el botó del ratolí i arrossegueu fins al punt on vulgueu que acabi la línia. Si també manteniu premuda la tecla de majúscules, només podreu dibuixar línies horitzontals, verticals i diagonals.

Icona

3.

Deixeu anar el botó del ratolí quan la línia tingui la direcció i la longitud que vulgueu. Després podeu dibuixar més línies. Per sortir d'aquesta funció, premeu Esc o feu clic a la icona Selecciona de la barra Dibuix.

4.

Si feu clic a la icona Selecciona, podeu seleccionar totes les línies a la vegada. Per a fer-ho, feu clic a cadascuna de les línies mentre manteniu premuda la tecla de majúscules. Aquesta selecció múltiple permet assignar-los un color, una amplada o altres atributs comuns.

1. Per a crear una línia horitzontal, apliqueu l'estil de paràgraf Línia horitzontal. Feu clic a un paràgraf buit i, tot seguit, feu doble clic a l'estil Línia horitzontal a la finestra Estils. Si l'entrada per a línies horitzontals no apareix a la llista d'estils de paràgraf, seleccioneu «Tots els estils» al quadre de llista inferior.

2. Podeu dibuixar una línia a sobre, a sota o al costat d'un paràgraf en un document de text del Writer si trieu Format - Paràgraf - Vores.

Línies automàtiques al Writer

1. Si inicieu una línia nova en un document de text del Writer amb tres guionets o més i premeu la tecla de retorn, s'eliminen els caràcters i es traça una línia com a vora inferior al paràgraf anterior.

Per a crear una línia simple, teclegeu tres o més guionets (-) o ratlles baixes (_) i premeu Retorn. Per a crear una línia doble, teclegeu tres o més signes d'igual (=), asteriscs (*), titlles (~) o coixinets (#) i premeu Retorn.

2. Per eliminar una vora que s'ha dibuixat automàticament, trieu Format - Paràgraf - Vores i no seleccioneu cap vora.

3. Per desfer una vora per reemplaçament automàtic, trieu Edita ▸ Desfés.

4. Per inhabilitar les vores automàtiques, trieu Eines - Opcions de correcció automàtica - Opcions i Aplica una vora.

Icona d'avís

Les línies i els altres objectes de dibuix que inseriu al text no es defineixen en HTML i, per tant, no s'exporten directament al format HTML, sinó que s'exporten com a gràfics.

Icona de consell

Quan introduïu una amplada de línia, podeu afegir-hi una unitat de mesura. Si introduïu una amplada de línia zero, es mostra una línia fina amb una amplada d'un píxel al mitjà de sortida.

Format - Paràgraf - Vores

Aplicació d'estils de línia mitjançant la barra d'eines