Creació d'informes

Un informe és un document de text del Writer que pot mostrar les vostres dades en un ordre i una formatació organitzats. Al LibreOffice Base, teniu l'opció de crear un informe manualment amb la funció arrossega i deixa anar a la finestra Constructor d'informes, o de forma semiautomàtica seguint una sèrie de diàlegs a l'Auxiliar d'informes.

La llista següent us proporciona informació per decidir quin mètode voleu utilitzar per a les vostres dades:

Constructor d'informes

Auxiliar d'informes

Iniciat per l'ordre «Crea un informe en vista de disseny».

Iniciat per l'ordre «Crea un informe utilitzant l'auxiliar».

Flexibilitat total sobre com utilitzar les capçaleres i els peus d'informe, capçaleres i peus de pàgina, i informes amb múltiples columnes.

Utilitza una plantilla del Writer per generar un document d'informe.

Utilitzeu la funció arrossega i deixa anar per posicionar els camps de registre o altres elements de disseny com ara imatges o línies.

Seleccioneu una de les diferents opcions per organitzar els registres de dades.

Genera una instantània de les dades. Per a veure un informe actualitzat, executeu el mateix informe un altre cop per a crear un document del Writer amb les dades actualitzades.

Podeu triar generar una instantània amb dades fixes, o un informe «dinàmic» amb enllaços a les dades actuals en el moment en què obriu el fitxer del Base.

Desa l'informe com a document de text del Writer. Emmagatzema la informació sobre com crear l'informe a dins del fitxer del Base.

Desa l'informe i la informació sobre com crear l'informe a dins del fitxer del Base.

Trieu Obre al menú contextual o feu doble clic al nom de l'informe per a crear un informe nou amb les dades actuals.

Trieu Obre al menú contextual o feu doble clic al nom de l'informe per a veure de nou la instantània estàtica de les dades des del primer moment de creació, o per a crear un informe nou amb les dades actuals. Això depèn de la vostra elecció a l'última pàgina de l'auxiliar.

Trieu Edita al menú contextual d'un nom d'informe per a obrir la finestra Constructor d'informes, amb la informació de l'informe carregada.

Trieu Edita al menú contextual d'un nom d'informe per a editar el fitxer de plantilla del Writer que es va utilitzar per a crear l'informe.

Creació d'un informe nou manualment a la vista de disseny

1. Obriu el fitxer de base de dades on voleu crear l'informe nou.

2. A la subfinestra esquerra de la finestra de la base de dades, feu clic a la icona Informes.

3. Feu clic a Crea un informe en vista de disseny.

4. Seguiu les instruccions a la guia del Constructor d'informes.

Creació d'un informe nou amb l'Auxiliar d'informes

1. Obriu el fitxer de base de dades on voleu crear l'informe nou.

2. A la subfinestra esquerra de la finestra de la base de dades, feu clic a la icona Informes.

3. Feu clic a Crea un informe utilitzant l'auxiliar.

4. Seguiu els passos de l'Auxiliar d'informes per a crear l'informe.