Utilització d'escenaris

Un escenari del LibreOffice Calc és un conjunt de valors d'una cel·la que es poden utilitzar als càlculs. Assigneu un nom a cada escenari del full. Definiu diversos escenaris al mateix full, cadascun amb valors diferents a les cel·les. A continuació podeu commutar fàcilment els conjunts de valors de la cel·la a partir del nom i observar immediatament els resultats. Els escenaris són una eina per verificar les preguntes "què passa si".

Creació dels vostres propis escenaris

Per a crear un escenari, seleccioneu totes les cel·les que proporcionen les dades per a l'escenari.

1. Seleccioneu les cel·les que contenen els valors que canviaran entre els escenaris. Per a seleccionar vàries cel·les, mantingueu premuda la tecla mentre feu clic a cada cel·la.

2. Trieu Eines ▸ Escenaris. Apareixerà el diàleg Crea un escenari.

3. Introduïu un nom per a l'escenari nou i no canvieu els valors per defecte de la resta de camps. Tanqueu el diàleg fent clic a D'acord. L'escenari nou s'activarà automàticament.

Utilització d'escenaris

Els escenaris també es poden seleccionar en el Navegador:

1. Obriu el Navegador amb la icona Navegador icona del Navegador de la barra Estàndard.

2. Feu clic a la icona Escenaris Icona Escenaris al Navegador.

Al Navegador, veureu els escenaris que s'han definit amb els comentaris que es van introduir en crear-los.

Icona de nota

Si voleu saber quins són els valors de l'escenari que afecten altres valors, trieu Eines ▸ Detectiu ▸ Rastreja les dependències. Veureu fletxes dirigides a les cel·les que depenen directament de la cel·la actual.