Introducció de fórmules matricials

L'exemple següent us mostra com podeu introduir una fórmula matricial sense entrar en detalls sobre les funcions de matriu.

Imagineu que heu introduït 10 nombres a les columnes A i B (A1:A10 i B1:B10), i que us agradaria calcular la suma de cada fila a la columna C.

1. Amb el ratolí, seleccioneu l'interval C1:C10, que és on s'han de mostrar els resultats.

2. Premeu F2 o feu clic a la línia d'entrada de la barra de fórmules.

3. Introduïu un signe d'igual (=).

4. Seleccioneu l'interval A1:A10 que conté els primers valors per a la fórmula de suma.

5. Premeu la tecla (+) del teclat numèric.

6. Seleccioneu els nombres de la segona columna a les cel·les B1:B10.

7. Acabeu l'entrada amb la combinació de tecles per a la matriu: Maj++Retorn.

L'àrea de la matriu es protegeix automàticament contra les modificacions, com ara la supressió de files i columnes. No obstant això, sí que en podreu editar la formatació, com ara el fons de cel·la.