Emplenament automàtic de dades a partir de cel·les adjacents

Podeu emplenar cel·les amb dades de manera automàtica amb les ordres Emplenament automàtic o Sèries.

Utilització de l'emplenament automàtic

L'emplenament automàtic genera una sèrie de dades basada en un patró definit.

1. Feu clic a una cel·la d'un full i escriviu-hi un nombre.

2. Feu clic a una altra cel·la i a continuació torneu a fer clic a la cel·la on heu escrit el nombre.

3. Arrossegueu l'ansa d'emplenament de l'angle dret inferior de la cel·la per damunt de les cel·les que vulgueu emplenar, i a continuació allibereu el botó del ratolí.

Les cel·les s'emplenaran amb nombres ascendents.

Icona de consell

Per a crear ràpidament una llista de dies consecutius, introduïu dilluns en una cel·la i arrossegueu l'ansa d'emplenament.

Manteniu premuda la tecla si no voleu omplir les cel·les amb valors diferents.

Icona de nota

Si seleccioneu dues o més cel·les adjacents que continguin nombres diferents i les arrossegueu, les cel·les restants s'emplenaran amb el patró aritmètic que estigui reconegut en els nombres. La funció d'emplenament automàtic també reconeix les llistes personalitzades definides a ▸ LibreOffice Calc ▸ Llistes d'ordenació.

Icona de consell

Podeu fer doble clic a l'ansa d'emplenament per emplenar de manera automàtica totes les columnes buides del bloc de dades actual. Per exemple, primer introduïu "gen." (sense les cometes) a A1 i arrossegueu l'ansa d'emplenament fins a A12 per tenir els dotze mesos a la primera columna. A continuació, introduïu alguns valors a B1 i C1. Seleccioneu aquestes dues cel·les i feu doble clic a l'ansa d'emplenament. El bloc de dades B1:C12 s'emplenarà automàticament.

Utilització de sèries definides

1. Seleccioneu l'interval de cel·les que vulgueu emplenar.

2. Trieu Edita ▸ Emplena ▸ Sèries.

3. Seleccioneu els paràmetres per a les sèries.

Si seleccioneu una sèrie lineal, l'increment que introduïu s'afegirà a cada nombre consecutiu de la sèrie per a crear el valor següent.

Si seleccioneu una sèrie de creixement, l'increment que introduïu es multiplicarà per cada nombre consecutiu per a crear el valor següent.

Si seleccioneu una sèrie de data, l'increment que introduïu s'afegirà a la unitat de temps que especifiqueu.