Barra Dibuix

La barra Dibuix conté eines d'edició d'ús freqüent. Feu clic a la fletxa ubicada al costat d'una icona per obrir una barra d'eines que conté més ordes.

També podeu veure la barra Dibuix des d'un document de text o full de càlcul. El conjunt d'icones visibles pot variar lleugerament segons el tipus de document actual.

Selecciona

Per seleccionar un objecte a la diapositiva actual, feu clic en l'eina de selecció (una fletxa blanca) de la barra Dibuix i, tot seguit, feu clic a l'objecte.

Per seleccionar més d'un objecte manteniu premuda la tecla Maj mentre feu clic.

Per seleccionar un objecte situat al darrere d'un altre objecte, manteniu premuda la tecla i, tot seguit, feu clic a l'objecte. Per seleccionar l'objecte següent de la pila, manteniu premuda la tecla i torneu a fer clic. Per retornar la selecció a l'objecte prèviament seleccionat, premeu Maj+ i, tot seguit, feu clic.

Per afegir text a un objecte seleccionat, feu doble clic a l'objecte i teclegeu o introduïu el text.

Per suprimir una selecció, feu clic en qualsevol lloc fora de l'objecte seleccionat o premeu Esc.

Si feu doble clic a una eina, podeu utilitzar-la per fer tasques múltiples. Si crideu una eina amb un sol clic, tornarà a l'última selecció després d'acabar la tasca.

Selecció

Permet seleccionar objectes al document actual.

Icona

Selecció

Rectangle

Dibuixa un rectangle emplenat al lloc on arrossegueu al document actual. Feu clic allà on vulgueu situar una cantonada del rectangle, i arrossegueu fins a la mida que vulgueu. Per dibuixar un quadrat, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

Rectangle

El·lipse

Dibuixa un oval emplenat on arrossegueu al document actual. Feu clic allà on vulgueu dibuixar l'oval i arrossegueu fins a la mida que vulgueu. Per dibuixar un cercle, manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu.

Icona

El·lipse

Text

Dibuixa un quadre de text allà on feu clic o arrossegueu al document actual. Feu clic a qualsevol lloc del document, i teclegeu o enganxeu el text.

Icona

Text

Corba

La icona Corba de la barra Dibuix obri la barra d'eines Línies, des d'on podreu afegir línies i formes a la diapositiva actual.

Icona

Corba

Connectors

Icona

Connector

Obriu la barra d'eines Connectors, on podeu afegir connectors als objectes de la diapositiva actual. Un connector és una línia que uneix objectes i que es manté unida quan es mouen estos objectes. Si copieu un objecte amb un connector, el connector també es copiarà.

Línies i fletxes

Obri la barra d'eines Fletxes per inserir línies i fletxes.

Objectes 3D

Obri la barra d'eines Objectes 3D. Els objectes són tridimensionals amb profunditat, il·luminació i reflexió. Cada objecte inserit inicialment forma una escena 3D. Podeu prémer F3 per entrar a l'escena. Per a estos objectes 3D, podeu obrir el diàleg Efectes 3D per editar-ne les propietats.

Icona

Objectes 3D

Formes bàsiques

Obri la barra d'eines Formes bàsiques que podeu utilitzar per inserir gràfics al document.

Icona

Formes bàsiques

Formes de símbol

Obri la barra d'eines Formes de símbol, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona

Formes de símbol

Fletxes de bloc

Obri la barra d'eines Fletxes de bloc, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona

Fletxes de bloc

Diagrames de flux

Obri la barra d'eines Diagrames de flux, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona

Diagrames de flux

Llegendes

Obri la barra d'eines Llegendes, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona

Llegendes

Estrelles i tires

Obri la barra d'eines Estrelles i tires, des de la qual podeu inserir gràfics al document.

Icona

Estrelles

Punts

Permet editar punts del dibuix.

Punts d'adhesió

Permet editar els punts d'adhesió del dibuix.

Galeria Fontwork

Opens the Fontwork dialog from which you can insert styled text not possible through standard font formatting into your document.

Icona

Galeria Fontwork

Des d'un fitxer

Inserts an image into the current document .

Icona

Imatge

Insereix

Icona

Insereix

Gira

Esta eina s'utilitza per girar l'objecte.

Icona

Gira

Alineació

Modifica l'alineació dels objectes seleccionats.

Icona

Alineació

Organitza

Modifica l'orde d'apilament d'un objecte seleccionat.

Icona

Organitza

Extrusió activada/desactivada

Activa o desactiva els efectes 3D per als objectes seleccionats.

Animation Pane

Permet assignar efectes als objectes seleccionats.

Icona

Animació personalitzada

Interacció

Determina el comportament de l'objecte seleccionat quan hi feu clic durant la visualització d'una presentació de diapositives.

D'oh! You found a bug (text/simpress/00/00000407.xhp#syinteraktion not found).