Dibuix de corbes

La icona Corba Icona de la barra d'eines Dibuix obri una barra d'eines que permet dibuixar corbes de Bézier. Les corbes de Bézier es defineixen mitjançant un punt inicial i un punt final, anomenats àncores. La curvatura de la corba de Bézier es defineix mitjançant punts de control ("anses"). Si es mou un punt de control es canvia la forma de la corba de Bézier.

Icona de nota

Els punts de control només es veuen en el mode d'"edició de punts". Els punts de control es representen amb cercles, mentre que els punts d'ancoratge es representen amb quadrats. El punt inicial és una mica més gran que els altres punts d'ancoratge.

Els segments amb corbes de Bézier i els segments de línies rectes es poden unir per formar corbes de Bézier més complexes. Es poden aplicar tres transicions diferents per unir segments adjacents:

Com utilitzar l'eina Corba

1. A la barra d'eines Dibuix, obriu la barra d'eines Corba Icona i seleccioneu l'eina CorbaIcona.

2. Feu clic allà on vulgueu que comence la corba i arrossegueu cap on vulgueu que vagi. La línia de control indicarà la direcció.

Manteniu premuda la tecla Maj mentre arrossegueu per restringir la direcció a una graella de 45 graus.

3. Deixeu anar el ratolí allà on haja d'anar el primer punt de control.

4. Moveu la busca allà on vulgueu que acabe el segment de la corba. La corba segueix la busca.

5. Feu una de les accions següents:

Com utilitzar l'eina Línia de forma lliure

1. A la barra d'eines Dibuix, obriu la barra d'eines Corba Icona i seleccioneu l'eina Línia de forma lliureIcona.

2. Feu clic allà on vulgueu que comence la corba i manteniu premut el botó del ratolí.

3. Dibuixeu la línia de forma lliure de la mateixa manera que ho faríeu amb un llapis.

4. Deixeu anar el botó del ratolí per acabar la línia.