Mode

Modifica la forma, l'orientació o l'emplenament dels objectes seleccionats.

Icona

Efectes (només al LibreOffice Draw)

Per a obrir la barra d'eines Mode del LibreOffice Draw, feu clic a la fletxa que hi ha al costat de la icona Efectes de la barra Dibuix. Al LibreOffice Impress, trieu Visualitza - Barres d'eines - Mode.

Gira

Gira o desplaça els objectes 2D seleccionats al voltant d'un punt de gir. Arrossegueu l'ansa d'una cantonada de l'objecte en la direcció en què el vulgueu girar. Per desplaçar un objecte, arrossegueu una ansa del centre en la direcció en què voleu desplaçar-la.

Totes les diapositives tenen només un punt de gir. Feu doble clic en un objecte per moure el punt de gir al centre de l'objecte. També podeu arrossegar el punt de gir a una nova ubicació a la pantalla i, a continuació, girar l'objecte.

Icona de nota

Si seleccioneu un grup que incloga un objecte 3D, només es girarà l'objecte 3D. No podeu desplaçar un objecte 3D però, en canvi, sí que podeu girar-lo en els eixos X i Y arrossegant les anses del centre.

Icona

Gira

Inverteix

Inverteix els objectes seleccionats al voltant d'una línia d'inversió, que podeu arrossegar a qualsevol punt de la diapositiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte sobre la línia d'inversió per invertir els objectes. Per canviar l'orientació de la línia d'inversió, arrossegueu un dels punts finals a una ubicació nova.

Icona

Inverteix

En objecte de gir en 3D

Converteix els objectes 2D seleccionats en objectes 3D, fent-los girar al voltant d'una línia de simetria.

Arrossegueu la línia de simetria a una ubicació nova per canviar la forma de l'objecte convertit. Per canviar l'orientació de la línia de simetria, arrossegueu-ne un punt final. Feu clic a l'objecte per convertir-lo en 3D.

Icona

En objecte de gir en 3D

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris i, a continuació, afegint-hi perspectiva. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se vos sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icona

Posa-ho al cercle (perspectiva)

Posa-ho al cercle (inclinació)

Distorsiona l'objecte seleccionat ajustant-lo al voltant de cercles imaginaris. Arrossegueu una ansa de l'objecte seleccionat per distorsionar-lo. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se vos sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icona

Posa-ho al cercle (inclinació)

Distorsiona

Vos permet arrossegar les anses de l'objecte seleccionat per canviar-ne la forma. Si l'objecte seleccionat no és un polígon ni una corba de Bézier, se vos sol·licitarà que canvieu l'objecte a una corba abans de distorsionar-lo.

Icona

Distorsiona

Transparència

Aplica un degradat de transparència a l'objecte seleccionat. La línia de transparència representa una escala de grisos, en què l'ansa negra correspon al 0% de transparència i la blanca al 100%.

Arrossegueu l'ansa blanca per canviar la direcció del degradat de transparència. Arrossegueu l'ansa negra per canviar la longitud del degradat. També podeu arrossegar i deixar anar colors a les anses des de la barra Color per canviar-ne els valors d'escala de grisos.

Icona de nota

Per mostrar la Barra de colors, trieu Visualitza - Barres d'eines - Barra de colors.

Icona

Transparència

Degradat

Modifica l'emplenament amb degradat de l'objecte seleccionat. Esta orde només està disponible si heu aplicat un degradat a l'objecte seleccionat des de Format - Àrea. Arrossegueu les anses de la línia de degradat per canviar la direcció o la longitud del degradat. També podeu arrossegar i deixar anar colors a les anses des de la barra Color per canviar el color dels punts finals del degradat.

Icona de nota

Per mostrar la Barra de colors, trieu Visualitza - Barres d'eines - Barra de colors.

Icona

Degradat