Enregistrament d'una macro

El LibreOffice pot enregistrar ordres executades mitjançant el teclat i el ratolí dins el Writer i el Calc.

1. Obriu el document per al qual voleu gravar una macro.

2. Trieu Eines - Macros - Grava una macro.

Icona de nota

Si l'element del menu Eines - Macros - Grava una macro no hi és, assegureu-vos que la funció d'gravació de les macros es troba activa a - LibreOffice - Avançat.

Es mostra un petit quadre de diàleg, Grava una macro, que només conté el botó Atura l'gravació .

3. Feu les accions que voleu que es graven al document.

Premeu la tecla d'escapada per desseleccionar un objecte, perquè l'gravadora de macros no grava esta acció si la feu amb el ratolí.

4. Feu clic a Atura l'gravació .

Apareix el diàleg Macro, on podeu guardar la macro i executar-la.

Si voleu avortar l'gravació sense guardar la macro, feu clic al botó Tanca del diàleg Grava una macro.

5. Per guardar la macro, seleccioneu l'objecte on voleu que es guarde la macro al quadre de llista Guarda la macro a.

6. Si voleu que es guarde la macro en una biblioteca o un mòdul nou, feu clic al botó Biblioteca nova o Mòdul nou i introduïu el nom de la biblioteca o del mòdul.

7. Introduïu un nom per a la macro nova al quadre de text Nom de la macro. No utilitzeu paraules clau del Basic per al nom.

8. Feu clic a Guarda.

Limitacions de l'gravadora de macros

Les accions següents no es graven: