Cel·les en format de moneda

Al LibreOffice Calc podeu donar qualsevol format de moneda als nombres. Quan feu clic a la icona Moneda Icona de la barra Formatació per formatar un nombre, a la cel·la se li assigna el format de moneda per defecte definit a ▸ Configuració de la llengua - Llengües.

Icona de nota

L'intercanvi de documents del LibreOffice Calc pot produir errors si un usuari que utilitze un format de moneda per defecte diferent carrega el vostre document del LibreOffice Calc.

Al LibreOffice Calc podeu definir que un nombre formatat com a "1.234,50 €" es mantingui en euros en un altre país i no es convertisca en dòlars.

Podeu canviar el format de moneda al diàleg Formata les cel·les (trieu la pestanya Format ▸ Cel·les ▸ Nombres) amb dos paràmetres que depenen del país. Al quadre combinat Llengua seleccioneu el paràmetre bàsic per als separadors decimals i de milers. Al quadre de llista Format podeu seleccionar el símbol de moneda i la posició.

1. Per exemple, si la llengua està definida a "Per defecte" i esteu utilitzant un paràmetre regional alemany, el format de moneda serà "1.234,00 €", és a dir, que davant dels dígits de milers s'utilitzarà un punt, i davant dels llocs decimals una coma. Si seleccioneu el format de moneda subordinat "$ Anglés (EUA)" del quadre de llista Format, obtindreu el format següent: "$ 1.234,00". Com podeu veure, els separadors s'hauran mantingut igual. Només haurà canviat i s'haurà convertit el símbol de moneda, però el format subjacent de la notació es mantindrà igual que el paràmetre regional.

2. Si a Llengua convertiu les cel·les a "Anglés (EUA)", el paràmetre regional de llengua (anglés) també es transferirà i el format de moneda per defecte serà "$ 1,234.00".