Importació i exportació de fitxers de text CSV amb fórmules

Els fitxers de valors separats per comes (CSV) són fitxers de text que contenen els continguts de les cel·les d'un sol full. Es poden utilitzar comes, punts i coma o altres caràcters com a delimitadors de camp entre les cel·les. Les cadenes de text s'escriuen entre cometes i els nombres s'escriuen sense cometes.

Importació d'un fitxer CSV

1. Trieu Fitxer ▸ Obri.

2. En el camp Tipus de fitxer, seleccioneu el format "Text CSV". Seleccioneu el fitxer i feu clic a Obri. Quan un fitxer té l'extensió .csv, el tipus de fitxer es reconeix automàticament.

3. Veureu el diàleg Importació de text. Feu clic a D'acord.

Icona de consell

Si el fitxer .csv conté fórmules però voleu importar el resultat d'estes fórmules, trieu ▸ LibreOffice Calc - Visualització i desactiveu la casella de selecció Fórmules.

Exportació de fórmules i valors com a fitxers CSV

1. Feu clic al full que vulgueu guardar com a fitxer csv.

2. Si voleu exportar les fórmules com a fórmules, per exemple, en forma de =SUMA(A1:B5), procediu de la manera següent:

Trieu ▸ LibreOffice Calc - Visualització.

A Visualització, activeu la casella de selecció Fórmules. Feu clic a D'acord.

Si voleu exportar els resultats dels càlculs en lloc de les fórmules, no activeu Fórmules.

3. Trieu Fitxer ▸ Anomena i guarda. Veureu el diàleg Anomena i guarda.

4. En el camp Tipus de fitxer, seleccioneu el format "Text CSV".

5. Introduïu un nom i feu clic a Guarda.

6. En el diàleg Exportació de fitxers de text, seleccioneu el joc de caràcters i els delimitadors de camp i de text per a les dades que vulgueu exportar. A continuació confirmeu la selecció amb D'acord.

7. Si cal, després de guardar, desactiveu la casella de selecció Fórmules per tornar a veure els resultats calculats a la taula.