Vores definides per l'usuari a les cel·les

Podeu aplicar diverses línies diferents per a les cel·les seleccionades.

1. Seleccioneu la cel·la o bé un bloc de cel·les.

2. Trieu Format ▸ Cel·les.

3. En el diàleg que es mostra, feu clic a la pestanya Vores.

4. Trieu les opcions de vora que vulgueu aplicar i feu clic a D'acord.

Les opcions de l'àrea Arranjament de línies es poden utilitzar per aplicar diversos estils de vora.

Selecció de cel·les

L'aspecte de l'àrea variarà en funció de les cel·les que hàgeu seleccionat.

Selecció

Àrea d'arranjament de línies

Una cel·la

vores amb una cel·la seleccionada

Cel·les en una columna

vores amb una columna seleccionada

Cel·les en una fila

vores amb una fila seleccionada

Cel·les en un bloc de 2x2 o més

vores amb un bloc seleccionat

Icona de nota

No podeu aplicar vores a seleccions múltiples.

Paràmetres per defecte

Feu clic a una de les icones Per defecte per definir o restablir diverses vores.

Exemples

Seleccioneu un bloc de 8x8 cel·les, i a continuació trieu Format ▸ Cel·les ▸ Vores.

fila d'icones per defecte de la pestanya Vores

Ara podeu continuar i veure quines línies definiran o suprimiran la resta d'icones.

Paràmetres definits per l'usuari

Podeu fer clic a l'àrea Definit per l'usuari per definir o suprimir línies individuals. La previsualització mostra les línies en tres estats diferents.

Feu clic repetidament a una vora o a una cantonada per commutar els tres estats possibles.

Tipus de línia

Imatge

Significat

Una línia negra

línia sòlida per a la vora definida per l'usuari

Una línia negra defineix la línia corresponent de les cel·les seleccionades. Quan trieu l'estil de línia de 0,05 punts la línia es mostra com un seguit de punts. Les línies dobles es mostren quan seleccioneu un estil de línia doble.

Una línia grisa

línia grisa per a la vora definida per l'usuari

Es mostra una línia grisa quan la línia corresponent de les cel·les seleccionades no es canvia. En esta posició no es definirà ni se suprimirà cap línia.

Una línia blanca

línia blanca per a vores definides per l'usuari

Es mostra una línia blanca quan se suprimeix la línia corresponent de les cel·les seleccionades.

Exemples

Seleccioneu una sola cel·la, i a continuació trieu Format ▸ Cel·les ▸ Vores.

Feu clic a la vora inferior per definir una línia molt fina com a vora inferior. La resta de línies se suprimiran de la cel·la.

definició d'una línia fina inferior

Trieu un estil de línia més gruixut i feu clic a la vora inferior. Esta acció establirà una línia més gruixuda com a vora inferior.

definició d'una línia gruixuda com a vora

Feu clic a la segona icona Per defecte de l'esquerra per definir les quatre vores. Després feu clic repetidament a la vora inferior fins que aparega una línia blanca. Esta acció suprimirà la vora inferior.

supressió de la vora inferior

Podeu combinar diversos tipus i estils de línia. L'última imatge mostra com podeu definir vores exteriors gruixudes (les línies negres gruixudes), sense tocar les línies diagonals de dins de la cel·la (les línies grises).

exemple avançat per a vores de cel·la