Начален екран

Добре дошли в LibreOffice. Благодарим ви, че използвате помощта на LibreOffice. Натиснете F1, когато се нуждаете от указания относно работата с LibreOffice.

Началният екран се вижда, когато в LibreOffice не е отворен документ. Той е разделен на два панела. Щракнете върху бутон в левия панел, за да отворите нов документ или диалогов прозорец за избор на файл.

Отваряне на съществуващи файлове

Бутонът Отваряне на файл показва диалогов прозорец за отваряне на файлове.

Бутонът Отдалечени файлове показва диалога Отдалечени файлове за отваряне на файлове, които се съхраняват в отдалечени сървъри.

Бутонът Скорошни файлове показва миниатюри на най-скоро отваряните документи. Посочете някоя от тях с мишката, за да осветите документа, да видите подсказка с местоположението му и икона в горния десен ъгъл за изтриване на миниатюрата от панела и от списъка с последно отваряни файлове. Щракнете върху миниатюрата, за да отворите документа.

Икона Съвет

Натиснете и задръжте бутона Скорошни файлове, за да отворите меню, в което можете да изтриете списъка с последните отваряни документи.


Щракнете върху бутона Шаблони, за да видите всички съществуващи шаблони в дясната част на прозореца.

Икона Съвет

Натиснете и задръжте бутона Шаблони, за да отворите меню, с което можете да филтрирате съществуващите шаблони по типа на документа или да отворите диалога Шаблони.


Икона Съвет

Щракнете с десния бутон върху шаблон в десния панел, за да отворите меню, с което можете да създадете нов документ, базиран на шаблона, или да редактирате самия шаблон.


Създаване:

Бутоните за документи отварят нов документ от съответния тип.

Бутонът Разширения отваря страницата https://extensions.libreoffice.org/, от която можете да изтеглите шаблони и допълнителна функционалност за LibreOffice.

Икона Внимание

Не за всеки вид файлове се показват миниатюри на съдържанието им. Вместо това може да видите голяма икона, използвана от компютъра ви за съответния вид файлове.


Моля, подкрепете ни!