Pomoč LibreOffice za skripte v jeziku Python

LibreOffice nudi vmesnik za programiranje aplikacij (API), ki omogoča nadziranje komponent LibreOffice v raznih programskih jezikih ob uporabi razvojnega paketa (SDK) za LibreOffice . Za več informacij o API LibreOffice in o razvojnem paketu obiščite https://api.libreoffice.org

Ta razdelek pomoči razloži najpogostejše funkcije skriptnega jezika Python v LibreOffice. Za bolj poglobljene informacije si oglejte Vodnik za oblikovanje in razvoj programov v Pythonu (v angl.) na wikiju.

Delo s skripti v jeziku Python v LibreOffice

Skripte Python lahko izvedete tako, da izberete Orodja – Makri – Zaženi makro. Urejanje skriptov lahko opravite s svojim priljubljenim urejevalnikom besedil. Skripti Python so prisotni na različnih lokacijah podrobneje v nadaljevanju. Za makre, ki ponazarjajo, kako zagnati interaktivno konzolo Python iz% PRODUCTNAME, si oglejte primere programiranja.

Nastavljanje integriranega razvojnega okolja (IDE) za Python

Organizacija in mesto skriptov v Pythonu

Zagon interaktivne konzole Python

Programiranje s skripti Python

Primeri programov v Pythonu

Pomoč za uporabo pomoči

Pomoč se sklicuje na privzete nastavitve programa na operacijskem sistemu, ki je prav tako nastavljen na privzete nastavitve. Opisi barv, dejanj z miško ali drugih prilagodljivih reči se lahko razlikujejo glede na vaše nastavitve programa in sistema.

Podprite nas!