Agochar texto

Pode usar campos e seccións para ocultar ou mostrar texto se se cumpre unha condición determinada.

Para poder ocultar un texto debe primeiro crear unha variábel que poida usarse na condición.

Para crear unha variable

1. Prema no documento e escolla Inserir - Campos - Outro.

2. Prema na lapela Variábeis e despois en "Definir variábel" na lista Tipo.

3. Prema en "Xeral" na lista Formato.

4. Escriba un nome para a variable na <item type ="menuitem"> Nome </ item> caixa, por exemplo, <item type ="literal"> Ocultar </ item>.

5. Introduza un valor para a variábel no <item type ="menuitem"> Valor </ item> caixa, por exemplo, <item type ="literal"> 1 </ item>.

6. Para ocultar a variábel seleccione Invisíbel.

7. Prema <item type ="menuitem"> Inserir </ item> e <item type ="menuitem"> Pechar </ item>.

Para agochar texto

1. Prema no lugar onde desexe engadir o texto.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e prema na lapela Funcións.

3. Prema en «Texto oculto» na lista Tipo.

4. Escriba unha declaración no <item type ="menuitem"> Estado </ item> caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba <item type ="literal "> Ocultar == 1 </ item>.

5. Introduza na caixa Texto oculto o texto que desexa ocultar.

6. Prema <item type ="menuitem"> Inserir </ item> e <item type ="menuitem"> Pechar </ item>.

Para agochar un parágrafo

1. Prema no parágrafo no cal desexa engadir o texto.

2. Escolla Inserir - Campos - Outros e prema na lapela Funcións.

3. Prema en «Parágrafo oculto» na lista Tipo.

4. Escriba unha declaración no <item type ="menuitem"> Estado </ item> caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba <item type ="literal "> Ocultar == 1 </ item>.

5. Prema <item type ="menuitem"> Inserir </ item> e <item type ="menuitem"> Pechar </ item>.

Icona Nota

Debe activar este recurso eliminando a marca de verificación do menú Ver - Parágrafos ocultos. Se está marcado non pode ocultar ningún parágrafo.

Para ocultar unha sección

1. Seleccione o texto que desexa ocultar.

2. Escolla Inserir - Sección.

3. Na <item type ="menuitem"> Ocultar </ item>, seleccione <item type ="menuitem"> Ocultar </ item>, e logo escriba unha expresión na <item type ="menuitem"> Estado </ item> caixa. Por exemplo, usando a variable que previamente definido, escriba <item type ="literal "> Ocultar == 1 </ item>.

4. Prema Inserir.