Crear estilos de páxina baseados na páxina actual

Pode crear un deseño de páxina e, a seguir, un estilo de páxina baseado nel.

Por exemplo, pode crear un estilo de páxina que mostre unha cabeceira determinada e outro que mostre unha diferente.

1. Abra un documento de texto novo, escolla Ver - Estilos e prema na icona Estilos de páxina.

2. Prema na icona Novo estilo a partir da selección e seleccione no submenú Novo estilo a partir da selección.

3. Escriba un nome para a páxina en <item type ="menuitem"> Nome do estilo </ item> e prema en <item type ="menuitem"> Aceptar </ item>.

4. Prema dúas veces no nome da lista para aplicar o estilo á páxina.

5. Escolla Inserir - Cabeceira e rodapé - Cabeceira e escolla o novo estilo de páxina da lista.

6. Introduza o texto que desexe inserir na cabeceira. Coloque o cursor na área principal do texto, fóra da cabeceira.

7. Escolla Inserir - Quebra manual.

8. Na <item type ="menuitem"> Tipo </ item>, seleccione <item type ="menuitem"> Quebra de páxina </ item> e seleccione «Default» do Estilo caixa.

9. Repita os pasos 2-6 para crear un segundo estilo de páxina personalizada con unha cabeceira diferente.

Sobre cabeceiras e pés de páxina

Definir cabeceiras e pés de páxina diferentes

Inserir o nome e número de capítulo nunha cabeceira ou pé de páxina

Formatado de cabeceiras ou pés de páxina

Modelos e estilos