Estilos no Writer

A información seguinte refírese aos estilos do Writer que se poden aplicar empregando o panel Estilos da barra lateral.

Se o desexa, pode editar os estilos do documento actual e gardar o documento como modelo. Para gardar o documento como modelo, escolla ficheiro - Modelos - Gardar como modelo.

Categoría de estilo

Estas son as diferentes categorías de estilos de formato

Nome

Descrición

Estilos de carácter

Utilice a opción Estilos de carácter para formatar un único carácter ou palabras e frases enteiras. Se o desexa, pode aniñar os estilos de carácter.

Estilos de parágrafos

Utilice a opción Estilos de parágrafo para formatar parágrafos, inclusive o tamaño e o tipo da letra. Tamén pode seleccionar o estilo que desexe aplicar ao seguinte parágrafo.

Estilos de marco

Utilice a opción Estilos de marco para formatar marcos de texto e imaxe.

Estilos de páxina

Utilice a opción Estilos de páxina para organizar a estrutura do documento e engadir números de páxina. Tamén pode especificar o estilo de páxina que desexe aplicar á primeira páxina posterior á quebra.

Estilos de lista

Utilice a opción Estilos de numeración para formatar listas numeradas ou con viñetas.

Grupos de estilos

Estes son os grupos de estilos que se poden mostrar na xanela Estilos.

Nome

Significado

Automático

Mostra estilos adecuados ao contexto actual.

Todos os estilos

Mostra todos os estilos da categoría actual.

Estilos aplicados

Mostra os estilos (da categoría seleccionada) aplicados no documento actual.

Estilos personalizados

Mostra os estilos actuais definidos polo usuario.

Estilos de carácter

Mostra estilos de formato de texto.

Estilos de capítulos

Mostra estilos de formato de títulos.

Estilos de lista

Mostra estilos de formato de listas numeradas ou con viñetas.

Estilos de índices

Mostra estilos de formato de índices.

Estilos de rexións especiais

Mostra estilos de formato de cabeceiras, pés de páxina, notas ao pé de páxina, notas ao final, táboas e lendas.

Estilos HTML

Mostra unha lista de estilos para documentos HTML.

Estilos condicionais

Mostra os estilos condicionais definidos polo usuario.

Xerárquico

Mostra nunha lista xerárquica os estilos da categoría seleccionada. Para mostrar os estilos dun subnivel, prema no signo máis (+) situado ao lado do seu nome.

Precisamos da súa axuda!