Barra Debuxo

A barra Debuxo contén ferramentas de edición usadas con frecuencia. Prema na frecha colocada xunto a unha icona para abrir unha barra de ferramentas con ordes adicionais.

Pode ver a barra de Debuxo tamén dun documento de texto ou folla de cálculo. O conxunto de iconas visíbeis pode ser lixeiramente diferente conforme o tipo de documento habitual.

Seleccionar

Para seleccionar un obxecto na diapositiva, prema na ferramenta Seleccionar (frecha branca) da barra Debuxo e prema no obxecto.

Para seleccionar máis dun obxecto, manteña premida a tecla Maiús ao premer.

Para seleccionar un obxecto que está detrás doutro, manteña presionada , e logo faga clic sobre o obxecto. Para seleccionar o seguinte obxecto subliñado na pila, manteña presionada , e logo faga clic outra vez. Para volver a seleccionar o obxecto previo, manteña presionada Maiús + , e logo faga clic.

Para engadir texto a un obxecto seleccionado, prema dúas veces no obxecto e introduza o seu texto.

Para retirar unha selección, prema en calquera lugar fóra do obxecto seleccionado, ou prema en Esc.

Se preme dúas veces nunha ferramenta, poderá usala para varias tarefas. Se só preme unha, volverá á última selección depois de rematar a tarefa.

Selección

Permite escoller obxectos do documento actual.

Icona

Selección

Rectángulo

Debuxa un rectángulo cheo no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe colocar un canto do rectángulo e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un cadrado, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Rectángulo

Elipse

Debuxa unha forma oval chea no lugar onde arrastre o apuntador. Prema no lugar onde desexe debuxar a forma oval e arrastre ata atinxir o tamaño desexado. Para debuxar un círculo, manteña premida a tecla Maiús mentres arrastra.

Icona

Elipse

Texto

Debuxa unha caixa de texto no lugar onde prema ou arrastre o apuntador. Prema en calquera lugar do documento e, a seguir, introduza ou pegue o seu texto.

Icona

Texto

Curva

A icona Curva da barra Debuxo abre a barra de ferramentas Liñas, que permite engadir liñas e formas á diapositiva actual.

Icona

Curva

Conectores

Icona

Conector

Abra a barra de ferramentas Conectores, onde pode engadir conectores aos obxectos da diapositiva. Os conectores son liñas que unen obxectos e continúan anexada aos obxectos ao movelos. Se copia un obxecto cun conector, o conector tamén se copia.

Liñas e frechas

Abre a barra de ferramentas Frechas para inserir liñas e frechas.

Obxectos 3D

Opens the 3D Objects toolbar. The objects are three dimensional, with depth, illumination, and reflection. Each inserted object initially forms a 3D scene. You can press F3 to enter the scene. For these 3D objects, you can open the 3D Effects dialog to edit the properties.

Icona

Obxectos en 3D

Formas básicas

Abre a barra de ferramentas Formas básicas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Formas básicas

Símbolos

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Símbolos

Frechas largas

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Frechas largas

Fluxograma

Abre a barra de ferramentas Frechas largas, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Fluxogramas

Textos explicativos

Abre a barra de ferramentas Textos explicativos, que permite inserir elementos gráficos no documento.

Icona

Textos explicativos

Estrelas e faixas

Abre a barra de ferramentas Símbolos, que permite inserir imaxes no documento.

Icona

Estrelas

Puntos

Permítelle editar puntos no seu debuxo.

Puntos de pegado

Permite a edición de puntos nos debuxos.

Galería de Fontwork

Opens the Fontwork dialog from which you can insert styled text not possible through standard font formatting into your document.

Icona

Galería de Fontwork

Do ficheiro

Inserts an image into the current document .

Icona

Imaxe

Inserir

Icona

Inserir

Rodar

Esta ferramenta úsase para facer que rode o obxecto.

Icona

Rodar

Aliñamento

Modifica o aliñamento dos obxectos seleccionados.

Icona

Aliñamento

Dispor

Modifica a orde de amontoamento dun obxecto seleccionado.

Icona

Dispor

Activar/Desactivar extrusión

Activa e desactiva os efectos 3D dos obxectos seleccionados.

Animation Pane

Assigns effects to selected objects.

Icona

Animación personalizada

Interacción

Define o comportamento do obxecto seleccionado ao premer nel durante a presentación de diapositivas.

Icona

Interacción