Navegador

Abre o navegador, co cal é posíbel pasar a outras diapositivas ou moverse entre ficheiros abertos.

Ten a opción de ancorar o navegador no bordo do seu espazo de traballo.

Para acceder a esta orde...

Choose View - Navigator.

On the Standard bar, click

Icona

Activar / Desactivar navegador

Icona Suxestión

Prema Ctrl+Shift+F5 para abrir o Navegador cando estea a editar unha presentación.

Apuntador

Transforma o apuntador do rato nun bolígrafo que pode usar para escribir nas diapositivas durante as presentacións. Non é posíbel alterar a súa cor.

Icona

Apuntador

Primeira diapositiva

Recúa para a primeira diapositiva da presentación.

Icona

Primeira páxina

Diapositiva anterior

Recúa unha diapositiva na presentación.

Icona

Diapositiva anterior

Seguinte diapositiva

Avanza unha diapositiva na presentación.

Icona

Seguinte diapositiva

Última diapositiva

Avanza até a derradeira diapositiva da presentación.

Icona

Última diapositiva

Modo arrastrar

Arrastre e solte diapositivas e obxectos nomeados para dentro da diapositiva activa. Só é posíbel inserir diapositivas e nomear obxectos dos ficheiros gardados. Os obxectos nomeados só poden inserirse como copias.

Icona

Inserir como hiperligazón

Icona

Inserir como ligazón

Icona

Inserir como copia

Inserir como hiperligazón

Insire diapositivas que funcionan como hiperligazóns (URL) na diapositiva activa.

Inserir como ligazón

Insire diapositivas como ligazón na diapositiva activa.

Inserir como copia

Insire a copia dunha diapositiva ou dun obxecto nomeado na diapositiva activa.

Mostrar formas

No submenú vostede pode elexir mostrar unha lista de todas as formas ou só as designadas. Use a función de arrastrar e soltar para reordear as formas da lista. Cando o foco está nunha diapositiva e preme a tecla Tab, selecionarase a próxima forma segundo a orde definida.

Diapositivas existentes

Lista as diapositivas que se poden usar. Prema dúas veces nunha diapositiva para convertela na diapositiva activa.

Abrir documentos

Lista os ficheiros do LibreOffice dispoñíbeis. Seleccione un ficheiro para mostrar o contido que pode inserir.