Accesibilidade

Define as opcións que permiten que as persoas con problemas de visión, coordinación, ou outras deficiencias, accedan con máis facilidade aos programas de LibreOffice.

Para acceder a esta orde...

Escolla - LibreOffice - Accesibilidade.

Accesibilidade en LibreOffice

Opcións diversas

Define as opcións de accesibilidade.

Usar o cursor de selección de texto en documentos de texto só de lectura

Mostra o cursor en documentos só de lectura.

Allow animated images

Previsualiza imaxes animadas, como as imaxes GIF, en LibreOffice.

Permitir texto animado

Previsualiza texto animado, como o que pestanexa e se despraza, en LibreOffice.

Opcións de visualización con alto contraste

O alto contraste é unha configuración do sistema operativo que cambia o esquema de cores para mellorar a lexibilidade. Pode decidir como quere que use LibreOffice esa configuración.

Os bordos e sombras das celas móstranse sempre na cor do texto cando o modo alto contraste está activo. Neste caso ignórase a cor do fondo da cela.

Detectar automaticamente o modo alto contraste do sistema operativo

Cambia LibreOffice ao modo alto contraste cando a cor do fondo do sistema é moi escura.

Usar cor de tipo de letra automática para presentación en pantalla

Mostra os tipos de letra en LibreOffice usando a configuración de cor do sistema. Esta opción afecta só á presentación en pantalla.

Usar cores do sistema para previsualizacións de páxina

Aplica a configuración de alto contraste do sistema operativo ás previsualizacións de páxina.