Orde de tabulación

A caixa de diálogo Orde de tabulación permite modificar a orde de enfoque dos campos de control ao premer a tecla de tabulación.

Para acceder a esta orde...

Na barra Deseño de formulario, prema

Icona

Orde de activación

Se insire elementos de formulario nun documento, LibreOffice determina automaticamente a orde de movemento entre controis ao usar a tecla Tab. Os novos controis engádense de forma automática ao final desta serie de movementos. Na caixa de diálogo Orde de tabulación pode adaptar a orde das series ás súas necesidades persoais.

O índice dun control defínese a través das súas propiedades específicas mediante a inserción do valor desexado en Orde, na caixa de diálogo Propiedades do control.

A radio button inside a group can only be accessed by the Tab key when one of the radio buttons is set to "selected". If you have designed a group of radio buttons where no button is set to "selected", then the user will not be able to access the group or any of the radio buttons by keyboard.

Controis

Lista os controis do formulario, que se poden seleccionar coa tecla de tabulación na orde especificada de arriba a abaixo. Seleccione un control da lista Controis para atribuírlle a posición que prefira na orde de tabulación.

Mover cara a arriba

Para mover o control seleccionado unha posición cara a arriba na orde de tabulación, prema no botón Mover cara a arriba.

Mover cara a abaixo

Para mover o control seleccionado unha posición cara a abaixo na orde de tabulación, prema no botón Mover cara a abaixo.

Ordenación automática

Prema no botón Ordenación automática para ordenar automaticamente os controis de acordo coa súa posición no documento.