Audio or Video

Inserts a video or audio file into your document.

Para acceder a esta orde...

Escolla Inserir - Multimedia - Son ou vídeo.

Escolla Inserir - Son ou vídeo.

Para inserir un ficheiro de vídeo ou son no documento

1. Prema no lugar en que desexa inserir o ficheiro.

2. Choose Insert - Media - Audio or Video. For LibreOffice Impress, choose Insert - Audio or Video.

3. Na caixa de diálogo Abrir ficheiro, seleccione o ficheiro que desexa inserir.

Icona Nota

Non todos os sistemas operativos ofrecen soporte a todos os tipos de ficheiro listados nesta caixa de diálogo.

4. Prema Ligazón caixa se quere unha ligazón ao ficheiro orixinal. Se non está marcada, o ficheiro multimedia será incorporado (non soportado con todos os formatos de ficheiro).

5. Prema en Abrir.

Alternatively, you can choose Tools - Media Player to open the Media Player. Use the Media Player to preview all supported media files. Click the Apply button in the Media Player window to insert the current media file into your document.

Para reproducir unha película ou ficheiro de son

1. Fai clic na icona do obxecto para a película ou ficheiro de son no documento.

Se a icona está disposta no fondo, manteña a tecla Ctrl premida mentres fai clic.

A barra de ferramentas de reprodución multimedia amósase.

2. Prema Reproducir na Multimedia de reprodución barra de ferramentas.

Icona Nota

Cando mostra unha presentación de Impress, o son incorporado ou vídeo no slide actual reproduce automaticamente ata que estea rematado ou saír do slide.

A barra Reprodución multimedia tamén se pode usar para interromper, parar, repetir e axustar o volume así como para desactivar o son. A posición da reprodución no ficheiro indícaa o control deslizante do lado esquerdo. Utilice o do lado dereito para axustar o volume. Nos ficheiros de vídeo, a barra tamén contén unha caixa en que se pode seleccionar o factor de zoom da reprodución.

Supported media formats

LibreOffice relies on the operating system's installed media support.