Esta sección contén información sobre como explorar en táboas de bases de datos e sobre como editalas.

Visión xeral da base de datos

Icona Nota

Non se pode utilizar o explorador da fonte de datos nunha táboa aberta en modo deseño.

Explorador da fonte de datos

Os comandos para o navegador da fonte de datos son atopados no bar Táboa de Datos e menús de contexto .

Selección de rexistros

Para seleccionar un rexistro na táboa dunha base de datos, prema simplemente na cabeceira dunha fila ou ben prema na cabeceira dunha fila e utilice as frechas cara a arriba e cara a abaixo.

A seguinte táboa describe como seleccionar elementos individuais no explorador da fonte de datos:

Selección

Acción

Rexistro

Prema na cabeceira da fila

Varios rexistros ou eliminación dunha selección

Manteña a tecla e prema na cabeceira da liña

Columna

Prema na cabeceira da columna

Campo de datos

Prema no campo de datos

Toda a táboa

Prema na cabeceira da fila dos títulos das columnas

Barra de ferramentas Táboa de Datos (datos de edición de táboa)

Icona

Permite editar, engadir ou eliminar rexistros na táboa de base de datos.

Cortar, copiar e pegar datos

Pode cortar, copiar e pegar rexistros en Fonte de datos Vista. O navegador de fonte de datos tamén soporta o arrastrar e soltar de rexistros, ou texto e números doutras LibreOffice ficheiros.

Non se pode arrastrar e soltar en campos tipo Si/Non, binarios, de imaxes ou de conta.

Icona Nota

Arrastrar e soltar só funciona en modo Editar .

Barra Datos de táboa

Utilice a barra Datos de táboa para controlar a visualización dos datos.

Navegar no explorador da fonte de datos

Utilice a barra Exploración de formularios da parte inferior da visualización Fonte de datos para navegar entre rexistros diferentes.

Primeiro rexistro

Icona

Ir ao primeiro rexistro na táboa.

Rexistro anterior

Icona

Ir ao rexistro anterior na táboa.

Número de rexistro

Introduza o número do rexistro que desexa exhibir e, a continuación, prema Intro.

Rexistro seguinte

Icona

Ir ao seguinte rexistro na táboa.

Último rexistro

Icona

Ir ao último rexistro na táboa.

Novo rexistro

Icona

Insire un rexistro novo na táboa actual. Para crear un rexistro, prema no botón de asterisco (*) na parte inferior da vista da táboa. Unha liña baleira engádese ao final da táboa.

Número de rexistros

Displays the number of records. For example, "Record 7 of 9(2)" indicates that two records (2) are selected in a table containing 9 records, and that the cursor is in record number 7.

Organización de táboas

Para acceder ás ordes de formatado da táboa prema co botón dereito do rato na cabeceira dunha columna ou dunha fila.

Fórmula

Formats the selected row(s).

Texto

Cambia a altura da liña actual, ou as liñas seleccionadas.

Texto

Elimina a(s) fila(s) escollida(s)

Fórmula

Formats the selected column(s).

Fórmula

Cambia o ancho da columna actual ou das columnas seleccionadas.

Liña

Hides the selected column(s). To display hidden columns, right-click any column header, and then choose Show Columns.

Desagrupar

Mostra columnas ocultas. Escolla a columna que quere amosar na lista ou prema en Todos para mostrar todas as columnas ocultas.