LibreOffice Base: Tietokantojen käsittely

LibreOffice Basella käyttäjä pääsee käsiksi hyvin erilaisiin tietokantojen tiedostomuotoihin tallennettuihin tietoihin. LibreOffice Base tukee suoraan joitakin kortistointiohjelmien tiedostomuotoja, kuten dBASE-muotoa. LibreOffice Basea voidaan käyttää myös yhdistettynä ulkoisiin relaatiotietokantoihin, kuten MySQL- tai Oracle-kantaan.

Seuraavat tietokantatyypit ovat kirjoitussuojattuja LibreOffice Basessa. LibreOffice Basesta käsin ei ole mahdollista muuttaa näiden tietokantojen tyyppien rakennetta tai muokata, lisätä tai poistaa tietokannan tietueita:

Tietokannan käyttäminen LibreOfficessa

Ohjattu tietokantamääritys auttaa tietokantatiedosto luomisessa ja tietokannan rekisteröinnissä LibreOfficessa.

Huomautus-kuvake

Tietokantatiedostossa voi olla kyselyjä, raportteja ja lomakkeita, joita tietokanta käyttää, kuin myös linkki tietueet tallentavaan tietokantaan. Myös muotoilutiedot tallennetaan tietokantatiedostoon.

Help about the Help

Ohje viittaa ohjelman oletusasetuksiin perustilassa olevassa järjestelmässä. Värit, hiiren toiminnot ja muut muokattavat tekijät voivat olla erilaisia ohjelmaa käytettäessä.