LibreOffice-hjælpen

LibreOffice Hjælpesider vises i din standardwebbrowser.

Hjælpen henviser til standardindstillingerne for programmet på et standardsystem. Beskrivelser af farver, musehandlinger eller andre elementer som kan ændres af indstillingerne, kan derfor afvige for dit program og system.

Advarselsikon

Hjælpesystemet til alle versioner af programmet er baseret på de samme kildetekster. Nogle af funktionerne beskrevet her kan være udeladt i denne konkrete udgave. Nogle features er specifikke for en udgave, og måske ikke er omtalt i hjælpen.

Noteikon

Hjælpesider til LibreOffice Udvidelser bruger stadig det gamle hjælpesystem. Det gamle hjælpesystem finder du her.

LibreOffice Hjælpesidefunktioner

Modullisten

Klik i rullegardin listen øverst på siden og vælg LibreOffice modul, for at vise modulets starthjælpeside.

Sproglisten (kun hjælp online).

Kun tilgængelig i onlineversionen, vælg sproget for at vise den aktuelle hjælpeside.

Hjælpindekset

Hjælpeindekset viser en liste med nøgleord for alle LibreOffice moduler. Klik på et nøgleord i listen for at gå til den relevante hjælpeside.

Søge i hjælpeindekset

Indtast nøgleordet i tekstboksen. Søgning foregår mens du indtaster nøgleordet.

Søgeresultatet vises som en filtreret liste. Modulnavnet vises som listens overskrift. Overskriften GLOBAL indikerer resultater for søgeord der er relevante for flere LibreOffice moduler. For eksempel vil cellekanter henvise til både celler i regneark, som tekst-og præsentationstabelceller eller bokse.

Brug pile-ikonerne nederst i indekset til at rulle frem eller tilbage i indeksposterne eller filtrerede resultatlister.

Indhold - Hovedemnerne i Hjælp

Viser et indeks med hovedemnerne for alle moduler.

At bruge browseren til LibreOffice Hjælp

Navigere på Hjælpesider

Brug Tilbage og Frem knapperne i browseren for at navigere mellem siderne. I de fleste browsere viser et langt klik på Tilbage-knappen en rullegardinliste med tidligere besøgte sider, og et langt klik på Frem-knappen viser en liste med besøgte sider efter den aktuelle.

Bogmærke Hjælpesider

Brug bogmærkefunktionen i browseren for huntigt at tilgå relevante hjælpesider. For at bogmærke en side i de fleste browsere:

1. Åbn browserens Bogmærke-menu,

2. Vælg Tilføj bogmærke, eller

Tryk på +D i de fleste browsere.

3. Indtast navnet, mappen og meningsfuldt mærke for bogmærket.

4. Luk browserens bogmærkedialog.

Hjælpesider navigeringshistorik

Hver besøgte hjælpeside registreres i browserens historie. For at åbne navigationshistorikken:

1. Vælg menuen historie i webbrowseren,

2. Vælge Vis Historie.

3. Klik på en hvilken som helst post i historikens hovedvindue for at åbne den tilsvarende hjælpeside.

Kopiere hjælpeindholdet til udklipsholder

Du kan kopiere indhold fra Hjælpe-siden til Udklipsholder på dit operativsystem med standardkopieringskommandoer. For eksempel:

1. På en hjælpeside, marker den tekst, som du vil kopiere.

2. Tryk på +C.

Noget indhold på hjælpesider kan kopieres til udklipsholderen med et enkelt museklik. I disse tilfælde vi værktøjstips blive vist når man fører musen over kopi-aktiveret indhold. For eksempel er følgende linje kopi-aktiveret:

=SUM(A1:A10)

Søgning på den aktuelle side

For at søge på den aktuelle Hjælpe-side:

1. Åbn Vis-menuen i din standardbrowser og vælg Find på denne side.

Du kan også trykke +F.

2. I feltet Søg efter skal du indtaste den tekst, som du vil søge efter.

3. Marker de søgeindstillinger, som du vil bruge.

4. Tryk på Enter.

For at finde næste forekomst af søgestrengen på siden skal du trykke Pil op eller Pil ned for at finde forrige eller næste forekomst.

Indhold generel information

Ikoner i dokumentationen

Der bruges tre ikoner til at rette din opmærksomhed mod yderligere information.

Advarselsikon

Ikonet Vigtigt! peger på vigtig information angående data- og systemsikkerhed.

Noteikon

Ikonet Bemærk peger på ekstra information som for eksempel alternative måder at nå et bestemt mål på.

Tipikon

Ikonet Tip peger på anbefalinger til at arbejde mere effektivt med programmet.

Hvis denne side hjalp dig, kan du støtte os!