Otomatik Süzgeç Uygulama

Otomatik Süzgeç işlevi bir ya da daha fazla veri sütununa açılır kutu yerleştirir, bu kutular ile görüntülenen kayıtları (satırlar) seçebilirsiniz.

  1. Otomatik Süzgeci kullanmak istediğiniz hücreleri seçin.

  2. Veri - Süzgeç - Otomatik Süzgeç'i seçin. Açılır kutu okları seçmiş olduğunuz aralığın ilk satırında görüntülenir.

  3. Sütun başlığındaki açılma okuna basıp listeden bir öğenin seçimiyle süzgeç çalışır.

    Sadece içerikleri süzgeç ölçütleriyle eşleşen satırlar görüntülenir. Diğer satırlar süzülür. Süzülmüş satırları görüntülenmeyen satır numaralarına bakarak görebilirsiniz. Süzme işleminde kullanılan sütunun açılır kutu oku farklı bir renkte görüntülendiği için kolaylıkla tanınabilir.

Süzülmüş veri aralığında bir başka sütunda ek otomatik süzgeç uygularken, diğer açılan kutulardaki liste girişleri sadece ilk süzgecin süzdüğü verileri listeler.

Bütün kayıtları tekrar görüntülemek için, Otomatik Filtre açılır kutu listesinde tümü girdisini seçin. Eğer Standartı seçerseniz, Standart Süzgeç iletişim kutusu görüntülenir, böylece bir standart süzgeç ayarlaması yapabilirsiniz. "En üst 10" girişi seçimiyle, sütundaki kayıtlar içinden sadece en büyük on değer görüntülenir.

Otomatik Süzgeci durdurmak için ilk olarak seçilmiş hücreleri tekrar seçin ve Veri - Süzgeç - Otomatik Süzgeç seçeneğini tıklayın.

Öneri Simgesi

Değişik çalışma sayfalarında değişik otomatik süzgeçler oluşturabilmek için, öncelikle bu süzgeç alanlarını veritabanı aralığı olarak tanımlamalısınız.


Uyarı Simgesi

Süzgeç uygulanmış hücrelerde görüntülenmeyen Aritmetik fonksiyonları da hesaplamalarda dikkate alınır. Örneğin, tüm sütundaki toplam işlevi, süzülmüş hücrelerdeki toplamıda alacaktır. Süzgeç uygulanmış aralıklar ile ilgili ALTTOPLAM işlevi uygulanırsa, sadece görüntülenmekte olan hücreler hesaba dahilir edilirler.