Verktygsraden Tabell

Tabellobjektraden innehÄller funktioner som du anvÀnder nÀr du arbetar med tabeller. Den visas nÀr du stÀller markören i en tabell.

Insert Table

Inserts a table into the document. You can also click the arrow, drag to select the number of rows and columns to include in the table, and then click in the last cell.

Ikon

Tabell

Linjestil

NÀr du klickar pÄ den hÀr ikonen öppnas verktygsraden Linjestil dÀr du kan Àndra inramningens linjestil.

Symbol

Linjestil

RamlinjefÀrg

NÀr du klickar pÄ ikonen RamlinjefÀrg öppnas verktygsraden InramningsfÀrg dÀr du kan Àndra ett objekts inramningsfÀrg.

Symbol

RamlinjefÀrg

Inramning

NÀr du klickar pÄ ikonen Inramning öppnas verktygsraden Inramning dÀr du kan Àndra inramning för ett tabellomrÄde eller ett objekt.

Symbol

Inramning

BakgrundsfÀrg

Klicka för att öppna en verktygsrad dÀr du kan vÀlja en bakgrundsfÀrg för ett stycke genom att klicka. FÀrgen anvÀnds som bakgrundsfÀrg i det aktuella stycket eller de markerade styckena.

Symbol

BakgrundsfÀrg

Sammanfoga celler

Kombinerar innehÄllet i de markerade tabellcellerna till en enda cell.

symbol

Sammanfoga celler

Dela celler

Splits the cell or group of cells horizontally or vertically into the number of cells that you enter.

Symbol

Dela celler

Optimera

Öppnar en verktygsrad som innehĂ„ller funktioner för att optimera rader och kolumner i en tabell.

Symbol

Optimize Size

Överst

Justerar cellens innehÄll mot dess övre kant.

Centrera horisontellt

Centrerar cellens innehÄll i höjdled (mellan botten och toppen av cellen).

Underst

Justerar cellens innehÄll mot dess nedre kant.

Infoga rader

Infogar en eller flera rader i tabellen, nedanför markeringen. Du kan infoga mer Àn en rad genom att öppna dialogrutan (VÀlj Tabell - Infoga - Rader), eller genom att markera mer Àn en rad innan du klickar pÄ ikonen. Den senare metoden infogar rader med samma höjd som de markerade raderna.

Symbol

Infoga rad

Infoga kolumn

Infogar en eller flera kolumner i tabellen, nedanför markeringen. Du kan infoga flera kolumner samtidigt genom att öppna dialogrutan (vÀlj Tabell - Infoga - Kolumner), eller genom att markera flera kolumner innan du klickar pÄ ikonen. Om du anvÀnder den senare metoden fÄr de infogade kolumnerna samma relativa bredd som de markerade kolumnerna.

Symbol

Infoga kolumn

Radera rad

Tar bort den markerade raden eller de markerade raderna frÄn tabellen.

Ikon

Radera rad

Radera kolumn

Tar bort de markerade kolumnerna frÄn tabellen.

Ikon

Radera kolumn

Autokorrigering

Automatically applies formats to the current table, including fonts, shading, and borders.

Tabellegenskaper

Anger egenskaperna för den markerade tabellen, till exempel namn, justering, avstÄnd, kolumnbredd, ramlinjer och bakgrund.

Sortera

Sortera de valda styckena eller tabellraderna alfabetiskt eller numeriskt. Du kan definiera upp till tre olika sorteringsnycklar och kombinera alfanumeriska och numeriska sorteringsnycklar.

Summa

Aktiverar summafunktionen. Observera att markören mÄste finnas i den cell dÀr summan ska visas.

Symbol

Summa