Symbollister

I det hÀr avsnittet finns en översikt över de symbollister som Àr tillgÀngliga i LibreOffice Writer. Den hÀr översikten beskriver standardkonfigurationen för ikonrader i LibreOffice.

Standardrad

Standardraden finns i alla LibreOffice-program.

Verktygsraden Formatering

Textobjektraden innehÄller i textinmatningslÀge flera funktioner för att formatera text.

Verktygsraden Ritverktyg

Verktygsraden Ritverktyg innehÄller vanliga redigeringsverktyg. Om du klickar pÄ pilen bredvid en ikon öppnas en verktygsrad med ytterligare kommandon.

Verktygsraden Bild

PÄ verktygsraden Bild finns funktioner för att formatera och placera den markerade bitmappsgrafiken.

Verktygsraden Ram

Om du har markerat en ram visas verktygsraden Ram som innehÄller de vanligaste funktionerna för att formatera och placera ramar.

Verktygsraden OLE-objekt

Verktygsraden OLE-objekt visas nÀr objekt Àr markerade, och innehÄller de viktigaste funktionerna för att formatera och placera objekt.

Verktygsraden Tabell

Tabellobjektraden innehÄller funktioner som du anvÀnder nÀr du arbetar med tabeller. Den visas nÀr du stÀller markören i en tabell.

Verktygsraden Egenskaper för ritobjekt

Verktygsraden Egenskaper för ritobjekt finns i Writer och Calc. VĂ€lj Visa – Verktygsrader – Egenskaper för ritobjekt. Kontrollerna blir tillgĂ€ngliga nĂ€r ett ritobjekt markeras. Olika ikoner visas beroende pĂ„ om det Ă€r ett dokument eller ett kalkylblad.

Verktygsraden PunktuppstÀllningstecken

Numreringsobjektraden anvÀnder du för att Àndra strukturen pÄ numrerade stycken, till exempel ordningen pÄ styckena och de olika styckenivÄernas definition.

Verktygsraden Textobjekt

InnehÄller formateringskommandon för text i ritobjekt. Verktygsraden Textobjekt visas nÀr du dubbelklickar inne i ett ritobjekt.

Statuslisten

Statusraden innehÄller information om dokumentet och olika knappar med specialfunktioner.

Förhandsgranskning

Förhandsgranskningslisten visas om det aktuella dokumentet visas i förhandsgranskningslÀge.

Tabelldatarad

Kontrollera datavyn med verktygsraden Tabelldata.

Linjaler

Linjalerna visar sidans mÄtt, markeringar för tabbar, indrag, marginaler och kolumner. Dessa kan du kan Àndra genom att anvÀnda musen pÄ linjalerna.

Formellist

Med verktygsraden Formel kan du skapa och lÀgga in berÀkningar i ett dokument. Om du vill aktivera verktygsraden Formel trycker du pÄ F2.

Infoga

Verktygsraden innehÄller olika funktioner för att infoga ramar, grafik, tabeller och andra objekt.

Classification Bar

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File - Properties, Custom Properties tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View - Toolbars and select Classification

Mail Merge Toolbar

The Mail Merge Toolbar contains commands for the final steps of the mail merge process.