Arkiv

De hÀr kommandona gÀller för det aktuella dokumentet, för att öppna ett nytt dokument eller för att avsluta.

Nytt

Skapar ett nytt LibreOffice dokument.

Open

Opens a local or remote file, or imports one.

Open Remote...

Opens a document located in a remote file service.

Senaste dokument

En lista över de senast öppnade filerna. Om du vill öppna en fil i listan klickar du pÄ namnet.

StÀng

StÀnger det aktuella dokumentet utan att avsluta programmet.

Guider

HjÀlper dig skapa affÀrsbrev, privata brev, fax, dagordningar, presentationer m.m.

Dokumentmall

AnvÀnd för att ordna och redigera mallar, samt för att spara den aktuella filen som en mall.

LÀs in pÄ nytt

ErsÀtter det aktuella dokumentet med den senast sparade versionen.

Versioner

Sparar och organiserar flera versioner av det aktuella dokumentet i samma fil. Du kan ocksÄ öppna, ta bort och jÀmföra olika versioner.

Spara dokument

Sparar det aktuella dokumentet.

Save Remote...

Saves a document located in a remote file service.

Spara som

Saves the current document in a different location, or with a different file name or file type.

Spara allt

Alla Àndrade LibreOffice-dokument sparas.

Save a Copy

Save a copy of the actual document with another name or location.

Exportera

Sparar det aktuella dokumentet med ett annat namn och i ett annat format pÄ en plats som du anger.

Export As...

Export the document in PDF or EPUB formats

Skicka

Skickar en kopia av det aktiva dokumentet till andra program.

Förhandsgranska i webblÀsare

Skapar en temporÀr kopia av aktuellt dokument i HTML-format, öppnar systemets standardwebblÀsare och visar HTML-filen i webblÀsaren.

Förhandsgranskning

Visar en förhandsgranskning av den utskrivna sidan eller stÀnger förhandsgranskningen.

Skriv ut

Skriver ut det aktuella dokumentet, markeringen eller de sidor du anger. Du kan ocksÄ ange utskriftsalternativ för det aktuella dokumentet. Utskriftsalternativen varierar beroende pÄ skrivaren och det operativsystem du anvÀnder.

Printer Settings

Select the default printer for the current document.

Dokumentegenskaper

Visar den aktuella filens egenskaper, inklusive statistik som antalet ord och det datum filen skapades.

Digitala signaturer

LÀgger till och tar bort digitala signaturer till dina dokument. Du kan ocksÄ visa certifikat i den.

Avsluta

Closes all LibreOffice programs and prompts you to save your changes. This command does not exist on macOS systems.