Synonymordlista

Du kan söka efter synonymer och nÀrliggande termer i synonymordlistan.

1. Klicka i det ord som du vill söka eller ersÀtta.

2. VÀlj Verktyg - SprÄk - Synonymordlista eller tryck pÄ +F7.

3. Klicka pÄ en post i listan Alternativ för att kopiera den nÀrliggande termen till textrutan "ErsÀtt med".

4. Du kan söka efter nÀrliggande termer för en post genom att dubbelklicka pÄ posten. Du kan ocksÄ markera en post med tangentbordet genom att anvÀnda uppÄtpil och nedÄtpil. Tryck sedan pÄ Retur för att göra ersÀttningen, eller pÄ mellanslagstangenten om du vill göra en sökning.

5. Klicka pÄ ErsÀtt.

FrÄn början anvÀnder synonymordlistan samma sprÄk som det markerade ordet i dokumentet, om ett bibliotek för synonymordlistor har installerats för det sprÄket. Titellisten i dialogrutan Synonymordlista anger vilket sprÄk som anvÀnds.

Symbolen Info

To look up the word in a different language, click the Language button, and select one of the installed thesaurus languages. A thesaurus library may not be available for all installed languages. You can install languages with a thesaurus library from the Extensions web page.

Om ett bibliotek för synonymordlistor Àr installerat för det sprÄk som ordet tillhör sÄ innehÄller ordets snabbmeny undermenyn Synonymer. ErsÀtt ordet med nÄgon av termerna pÄ undermenyn.

Kontrollera stavning och grammatik

Avstavning

Synonymordlista