Infoga tabell

Det finns flera sÀtt att skapa en tabell i ett textdokument. Du kan infoga en tabell frÄn en verktygsrad, med ett menykommando eller frÄn ett kalkylblad.

SÄ hÀr infogar du en tabell frÄn verktygsraden Infoga

1. Placera markören i dokumentet dÀr du vill infoga tabellen.

2. Klicka pÄ pilen bredvid ikonen Tabell pÄ verktygsraden Standard eller Infoga.

3. Dra och markera antalet rader och kolumner som du vill ha i tabellgittret och slÀpp sedan.

Om du vill avbryta drar du till den andra sidan tills Avbryt visas i gittrets granskningsruta.

SÄ hÀr infogar du en tabell med ett menykommando

1. Placera markören i dokumentet dÀr du vill infoga tabellen.

2. Choose Table - Insert Table.

3. Under Storlek anger du antalet rader och kolumner.

4. Markera alternativen som du vill anvÀnda och klicka pÄ OK.

SÄ hÀr infogar du en tabell frÄn ett Calc-kalkylblad

1. Öppna kalkylbladet för LibreOffice Calc som innehĂ„ller cellintervallet som du vill infoga.

2. Markera cellerna i kalkylbladet genom att dra med musen.

3. VĂ€lj Redigera - Kopiera.

4. I textdokumentet gör du nÄgot av följande:

Urval

Klistras in som...

"LibreOffice 6.1-tabell" eller "Star Embed Source"

OLE-objekt - som med +V eller dra och slÀpp

GDI-metafil

Grafik

Bitmap

Grafik

HTML

HTML-tabell

Oformaterad text

Bara text, tabbar som avgrÀnsare

Formaterad text [RTF]

Texttabell

Dra-och-slÀpp ett cellomrÄde frÄn ett Calc kalkylblad

1. Öppna kalkylbladet för LibreOffice Calc som innehĂ„ller cellintervallet som du vill infoga.

2. Markera cellerna i kalkylbladet genom att dra med musen.

3. Klicka i de markerade cellerna och hÄll ned musknappen.

4. Dra de markerade cellerna till textdokumentet.

Markera tabeller, rader och kolumner

Ta bort tabeller eller innehÄllet i en tabell

AnvÀndardefinierad inramning i textdokument