Infoga omrÄden

Du kan infoga nya omrÄden eller lÀnkar till omrÄden i andra dokument i det aktuella dokumentet. Om du infogar ett omrÄde som en lÀnk Àndras lÀnkens innehÄll nÀr du Àndrar kÀlldokumentet.

SÄ hÀr infogar du ett nytt avsnitt

1. Klicka i dokumentet dÀr du vill infoga ett nytt omrÄde eller markera texten som du vill konvertera till ett omrÄde.

Om du markerar text i ett stycke konverteras texten automatiskt till ett nytt stycke.

2. VÀlj Infoga - OmrÄde.

3. Skriv ett namn pÄ avsnittet i rutan Nytt avsnitt .

4. Ange alternativen för omrÄdet och klicka pÄ Infoga.

SÄ hÀr infogar du ett avsnitt som en lÀnk

Innan du kan infoga ett omrÄde som en lÀnk mÄste du först skapa omrÄden i kÀlldokumentet.

NÀr du öppnar ett dokument som innehÄller lÀnkade omrÄden i LibreOffice uppmanas du att uppdatera omrÄdenas innehÄll. Om du vill uppdatera en lÀnk manuellt vÀljer du Verktyg - Uppdatera - LÀnkar.

Du kan ocksÄ infoga lÀnkade avsnitt i HTML-dokument. NÀr du öppnar sidan i en webblÀsare sÄ motsvarar innehÄllet i avsnitten det innehÄll som fanns i avsnitten nÀr HTML-dokumentet sparades senast.

1. Klicka i dokumentet dÀr du vill infoga det lÀnkade omrÄde.

2. VÀlj Infoga - OmrÄde.

3. Skriv ett namn pÄ avsnittet i rutan Nytt avsnitt .

4. Markera kryssrutan LĂ€nk under LĂ€nk .

5. Click the Browse button next to the File name box.

6. Leta rÀtt pÄ dokumentet som innehÄller omrÄdet som du vill lÀnka till och klicka pÄ Infoga.

7. Markera det avsnitt du vill infoga i rutan Avsnitt .

8. Klicka pÄ Infoga.

AnvÀnda avsnitt

Redigera omrÄden