Ändra sidbakgrund

I LibreOffice används sidformatmallar för att ange sidornas bakgrund i ett dokument. Om du till exempel vill ändra sidbakgrunden för en eller flera sidor i ett dokument till ett vattenmärke måste du skapa en sidformatmall med vattenmärkesbakgrund som du tillämpar på sidorna ifråga.

Så här ändrar du sidbakgrunden

1. Choose View - Styles.

2. Klicka på ikonen Sidformatmallar.

3. I listan över sidformatmallar högerklickar du på ett objekt och väljer Ny.

4. Skriv ett namn på sidformatmallen i rutan Namn på fliken Administrera.

5. Välj den sidformatmall du vill tillämpa på nästa sida i rutan Nästa formatmall.

1. Klicka på fliken Bakgrund.

2. Välj i listrutan längst upp om du vill ha grafik i bakgrunden eller enfärgad bakgrund. Sedan kan du välja olika alternativ på fliken.

3. Klicka på OK.

Så här ändrar du sidbakgrunden på alla sidor i ett dokument

Kontrollera först om du har skapat en sidformatmall med sidbakgrund. Se Så här ändrar du sidbakgrunden för mer information.

1. Choose View - Styles.

2. Klicka på ikonen Sidformatmallar.

3. Dubbelklicka på sidformatmallen med den bakgrund du vill använda.

Så här använder du olika sidbakgrunder i samma dokument

Kontrollera först om du har skapat en sidformatmall med sidbakgrund. Se Så här ändrar du sidbakgrunden för mer information.

1. Klicka framför den första bokstaven i det stycke där du vill tillämpa sidbakgrunden.

2. Välj Infoga - Manuell brytning .

3. Markera Sidbrytning.

4. Välj en sidformatmall som använder sidbakgrunden i rutan Formatmall .

1. Klicka på OK.

Page Watermark

Insert a watermark text in the current page style background.

Om sidhuvuden och sidfötter

Sidformatmall från markering

Infoga kapitelnamn och kapitelnummer i ett sidhuvud eller en sidfot

Formatera sidhuvuden och sidfötter