Skapa ett standardbrev

Om du vill skapa ett standardbrev mÄste du ha ett malldokument som innehÄller en eller flera platshÄllare och ha tillgÄng till en datakÀlla. Du skapar ett standardbrev i tre steg:

Symbolen Info

Om dokumentet Àr i HTML-format kommer inbÀddade eller lÀnkade bilder inte att skickas med e-postmeddelandet.

I Guiden Kopplad utskrift fÄr du hjÀlp med att skapa standardbrev.

Skapa ett standardbrev

1. VĂ€lj Verktyg - Guiden Kopplad utskrift.

Dialogrutan Guiden Kopplad utskrift visas. Nedan finns ett exempel pÄ hur du kan flytta mellan sidorna i guiden:

2. Markera Börja frÄn mall och klicka sedan pÄ knappen VÀlj ut.

Dialogrutan Nytt visas.

3. Select Business Correspondence in the left list, and then "Modern" business letter in the right list. Click OK to close the Templates dialog, and click Next in the wizard.

4. VÀlj Brev och klicka pÄ NÀsta.

5. I guidens nÀsta steg sÄ klickar du pÄ knappen VÀlj adresslista för att kontrollera att du anvÀnder rÀtt adresslista. Om du önska anvÀnda ett adressblock sÄ kan du vÀlja ett adressblock och matcha datafÀlten (om sÄ behövs). Klicka slutligen pÄ NÀsta.

6. DÀrefter kommer steget Skapa en hÀlsningsfras. Avmarkera rutan Infoga personlig hÀlsningsfras. Markera under AllmÀn hÀlsningsfras den hÀlsning som ska placeras högst upp i alla brev.

7. Om du vill lÀgga till ytterligare fÀlt för koppling i dokumenten sÄ markerar du motsvarande kolumn i din adressdatabas, ta tag i kolumnrubriken och dra kolumnrubriken till den plats i dokumentet dÀr du vill placera fÀltet. FörsÀkra dig om att hela kolumnen blir markerad nÀr du börjar att dra.

8. Klicka pÄNÀsta och sedan Avsluta om du vill skapa en kopplad utskrift.

Om fÀlt

Registrera adressbok

Databasöversikt