Beräkna över tabeller

Du kan utföra beräkningar som spänner över flera tabeller i ett textdokument.

1. Öppna ett textdokument, infoga två tabeller och skriv in tal i några celler i båda tabellerna.

2. Placera markören i en tom cell i en av tabellerna.

3. Tryck på F2.

4. Ange den funktion du vill utföra, t.ex. =SUMMA, i formelraden.

5. Klicka i en cell som innehåller ett tal, tryck på plustecknet (+) och klicka sedan i en annan cell som innehåller ett tal.

6. Tryck på Retur.

Formellist

Beräkningar i textdokument

Beräkna komplicerade formler i textdokument

Beräkna och klistra in resultat av en formel i ett textdokument

Beräkna summan av en serie tabellceller