Definiera bakgrundsfärger eller bakgrundsgrafik

Du kan definiera en bakgrundsfärg eller använda grafik som bakgrund för olika objekt i LibreOffice Writer.

Så här ger du texttecken en bakgrund

1. Markera tecknen.

2. Välj Format - Tecken.

3. Klicka på fliken Bakgrund och välj bakgrundsfärg.

Så här ger du ett stycke en bakgrund

1. Placera markören i stycket eller markera flera stycken.

2. Välj Format - Stycke.

3. Klicka på fliken Bakgrund och välj en bakgrundsfärg eller ett bakgrundsgrafikobjekt.

Symbolen Tips

Om du vill markera att objekt i bakgrunden håller du ned och klickar på objektet. Du kan också använda Navigator för att markera objektet.

Så här ger du en hel eller en del av en texttabell en bakgrund

1. Placera markören i tabellen i ditt textdokument.

2. Choose Table - Properties.

3. Klicka på fliken Bakgrund och välj en bakgrundsfärg eller ett bakgrundsgrafikobjekt.

4. I rutan För väljer du om färgen eller grafikobjektet ska gälla för den aktuella cellen, den aktuella raden eller hela tabellen. Om du markerar flera celler eller rader innan du öppnar dialogrutan gäller ändringen för markeringen.

Symbolen Tips

Du kan också använda en ikon för att tillämpa en bakgrund i delar av en tabell.