Stänga av Autokorrigering

I LibreOffice autoformateras texten medan du skriver och många vanliga skrivfel korrigeras automatiskt.

Så här tar du bort ett ord från listan Autokorrigering

1. Välj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka på fliken Ersätt.

3. I listan AutoKorrigering markerar du ordparet som du vill ta bort.

4. Klicka på Radera.

Så här stoppar du ersättning av citattecken

1. Välj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka på fliken Regionala alternativ

3. Avmarkera kryssrutan/kryssrutorna "Ersätt".

Så här stoppar du att första bokstaven i en mening automatiskt får stor bokstav

1. Välj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka på fliken Alternativ.

3. Avmarkera kryssrutan "Börja varje mening med stor bokstav".

Så här stoppar du att en linje ritas när du skriver tre identiska tecken

LibreOffice ritar automatiskt en linje när du skriver tre stycken av följande tecken och trycker på Retur: - _ = * ~ #

1. Välj Verktyg - Alternativ för autokorrigering.

2. Klicka på fliken Alternativ.

3. Avmarkera kryssrutan "Använd inramning".

Använda textblock som AutoText

Rita linje i text

Stänga av taligenkänning i tabeller