Sidnummer

Det aktuella sidnumret visas i det hÀr fÀltet pÄ statusraden. Om du dubbelklickar hÀr öppnas fönstret Navigator, som du kan anvÀnda för att navigera i dokumentet. Om du högerklickar visas alla bokmÀrken i dokumentet. Klicka pÄ ett bokmÀrke för att placera textmarkören pÄ bokmÀrkets plats.

Vilken sida som visas (x) och det totala antalet sidor (y) visas i Sida x/y Om du rullar genom dokumentet med hjÀlp av musen visas sidnumret nÀr du slÀpper musknappen. Om du rullar igenom dokumentet med hjÀlp av höger rullningslist visas sidnumren som tipshjÀlp. Sidnumreringsformatet pÄ statusraden och rullningslisten Àr identiskt.

Du kan stÀnga av eller sÀtta pÄ visningen av Navigator genom att dubbelklicka pÄ fÀltet Sidnummer.

Om du vill gÄ till en viss sida med hjÀlp av Navigator, anger du sidnumret i rotationsfÀltet Sida i Navigator och trycker pÄ Retur.

Symbolen Info

Genom att trycka pÄ kortkommandot Skift++F5 kan du byta till att skriva ett sidnummer. NÀr du trycker pÄ Retur flyttas markören till den valda sidan.