Radnumrering

LÀgger till, tar bort eller formaterar radnummer i det aktuella dokumentet. Du kan undanta ett stycke frÄn radnumrering genom att klicka i stycket, vÀlja Format - Stycke, klicka pÄ fliken Numrering och sedan avmarkera kryssrutan RÀkna med raderna i det hÀr stycket. Du kan ocksÄ undanta en styckeformatmall frÄn radnumrering.

Symbolen Info

Radnummerfunktionen Àr inte tillgÀnglig i HTML-format.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Line Numbering (not for HTML format)

Numrering pÄ

LĂ€gger till radnummer i aktuellt dokument.

Visa

Ange radnumreringens egenskaper.

Teckenformatmall

VÀlj den teckenformatmall som radnumren ska anvÀnda.

Format

VÀlj det nummerformat som du vill anvÀnda.

Position

Ange var radnumreringen ska placeras.

AvstÄnd

Ange hur stort avstÄnd som ska lÀmnas mellan radnummer och text.

Intervall

Ange intervallet för hur ofta radnumren skrivs ut.

Skiljetecken

Du kan ange ett skiljetecken som ska visas mellan radnumren om intervallet Àr större Àn ett.

Anfangstext

Ange den text som du vill anvÀnda som skiljetecken.

Var...rad

Ange antalet rader som lÀmnas mellan skiljetecknen.

Symbolen Info

Skiljetecken visas bara i rader och Àr inte numrerade.

RĂ€kna

Ange om tomma stycken eller rader i textramar ska tas med i antalet rader.

Tomma rader

RÀkna Àven tomma stycken.

Rader i textram

LÀgger till radnummer för text i textramar. Numreringen börjar om för varje textram, och ingÄr inte i radrÀkningen i dokumentets huvudtextomrÄde. I lÀnkade ramar börjar numreringen inte om.

Börja om pÄ varje ny sida

NollstÀller radnumreringen vid varje ny sida i dokumentet.

LĂ€gga till radnummer