Alternativ

Specifies properties for the selected object, graphic or frame.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Menyn Format - Bild... - fliken Alternativ

Choose Format - Frame and Object - Properties - Options tab

Choose View - Styles - open context menu Modify/New - Options tab

Choose Insert - Frame - Frame - Options tab

Namn

Anger namnet pÄ det markerade objektet samt tillhörande lÀnkar.

Namn

Ange ett namn pÄ det markerade objektet.

Symbolen Tips

Skapa ett anvÀndarvÀnligt namn för ett objekt, en bild eller en ram, sÄ att du snabbt kan hitta till ett visst stÀlle i ett lÄngt dokument.

Alternativ text (ramar, bilder och objekt)

Skriv den text som ska visas i en webblÀsare nÀr det valda objektet inte Àr tillgÀngligt. Alternativ text Àr ocksÄ till hjÀlp för funktionshindrade.

FöregÄende

Visar det element (objekt, bild eller ram) som kommer före det aktuella elementet i en lÀnkad sekvens. Om du vill lÀgga till eller Àndra den föregÄende lÀnken, vÀljer du ett namn frÄn listan. Om du lÀnkar ramar mÄste den aktuella ramen och mÄlramen vara tomma.

Följande

Visar det element (objekt, bild eller ram) som kommer efter det aktuella elementet i en lÀnkad sekvens. Om du vill lÀgga till eller Àndra den nÀstkommande lÀnken, vÀljer du ett namn frÄn listan. Om du arbetar med lÀnkade ramar mÄste mÄlramen vara tom.

Skydda

Anger skyddsalternativ för det markerade objektet.

Skydda innehÄll

Förhindrar Àndringar i innehÄllet i det markerade objektet.

Du kan fortfarande kopiera innehÄllet i det markerade objektet.

Skydda position

LĂ„ser det markerade objektets plats i det aktuella dokumentet.

Skydda storlek

LĂ„ser det markerade objektets storlek.

Egenskaper

I det hÀr omrÄdet hittar du alternativ för att skydda grafikobjekt, ramar eller objekt mot oavsiktliga Àndringar.

Redigerbar i skrivskyddat dokument (bara vid ramar)

Gör att du kan redigera innehÄllet i en ram i ett dokument med skrivskydd.

Skriv ut

Tar med det markerade objektet nÀr du skriver ut dokumentet.

Textflöde

Anger den önskade textflödesriktningen i en ram. Du kan anvÀnda standardinstÀllningarna för textflöde pÄ sidan genom att vÀlja AnvÀnd det överordnade objektets instÀllningar i listan.

Vertikal justering av innehÄll

Anger den vertikala justeringen av innehÄllet i en ram. Detta innebÀr i huvudsak text men pÄverkar Àven tabeller och andra objekt som förankrats i textytan (förankring som tecken, till tecken eller till stycke) som exempelvis ramar, bilder och teckningar.

Textriktning.