Redigera konkordansfil

Skapa eller redigera en lista med ord som ska tas med i ett sakregister. En konkordansfil innehÄller ord som ska finnas med i ett sakregister, bredvid motsvarande sidhÀnvisningar.

Du kan anvĂ€nda knappen Hitta alla i dialogrutan Sök och ersĂ€tt för att markera alla stĂ€llen dĂ€r ett ord visas. Öppna sedan dialogrutan Infoga indexpost om du vill lĂ€gga till ordet och platsen till sakregistret. Behöver du anvĂ€nda samma sakregister i flera dokument, tillĂ„ter konkordansfilen bara att varje ord anges en gĂ„ng, och sedan ska listan anvĂ€ndas flera gĂ„nger.

SÄ hÀr öppnar du dialogrutan Redigera konkordansfil:

1. Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography - Type.

2. Klicka pÄ "Sakregister" i rutan Typ.

3. Markera kryssrutan Konkordansfil i omrÄdet TillÀgg.

4. Klicka pÄ knappen Fil och vÀlj Ny eller Redigera.

En konkordansfil innehÄller följande fÀlt:

"Sökord" Àr den förteckningspost som du vill markera i dokumentet.

"Alternativpost" Àr den förteckningspost som du vill visa i förteckningen.

Nycklarna 1 och 2 Àr överordnade förteckningsposter. "Sökord" eller "Alternativpost" visas som en underordnad post under nycklarna 1 och 2.

"Exakt" innebÀr att versaler och gemener matchas.

"Hela ord" söker efter ett uttryck som utgörs av ett helt ord.

Symbolen Info

Du aktiverar alternativen "Exakt" och "Hela ord" genom att klicka i motsvarande cell, och sedan markera kryssrutan.

SÄ hÀr skapar du en konkordansfil utan dialogrutan Redigera konkordansfil:

AnvÀnd följande riktlinjer för formatering nÀr du skapar en konkordansfil:

Sökord;Alternativpost;1 nyckel;2 nyckel;Exakt;Hela ord

Posterna "Exakt" och "Hela ord" tolkas som "Nej" eller FALSE om de Àr tomma eller lika med noll (0). Allt annat innehÄll tolkas som "Ja" eller TRUE.

Exempel

Om du t.ex. vill ta med ordet "Göteborg" i sakregistret under posten "StÀder", skriver du följande rad i konkordansfilen:

Göteborg;Göteborg;StÀder;;0;0

"Göteborg" kÀnns igen Àven om det Àr skrivet med liten begynnelsebokstav.

Om du vill ta med stadsdelen "Örgryte" i Göteborg under posten "StĂ€der" skriver du följande rad:

Örgryte;Göteborg;StĂ€der;