Kuvert

Ange mottagar- och avsändaradresserna för kuvertet. Du kan också infoga adressfält från en databas, till exempel från databasen Adresser.

Så här använder du det här kommandot...

Choose Insert - Envelope - Envelope tab

Mottagare

Skriv in mottagaradressen. Du kan också klicka i den här rutan, välja en databas, en tabell och ett fält, och sedan klicka på pilknappen för att infoga fältet i adressen. Om du vill kan du använda formatering, som fetstil eller understrykningar, i adresstexten.

Avsändare

Inkluderar en avsändaradress på kuvertet. Markera kryssrutan Avsändare och skriv in avsändaradressen. LibreOffice infogar automatiskt dina användaruppgifter i rutan Avsändare, men du kan också skriva in andra uppgifter om det behövs.

Databas

Markera den databas som innehåller de adressdata du vill infoga.

Tabell

Markera den databastabell som innehåller de adressdata du vill infoga.

Databasfält

Markera det databasfält som innehåller adressinformationen som du vill infoga och klicka på vänsterpilen. Adressen läggs till i den adressruta där markören står.

Förhandsgranskningsfält

Visar en förhandsgranskning av den aktuella markeringen.