Arkiv

I den hĂ€r menyn hittar du allmĂ€nna kommandon för hantering av formeldokument som t.ex. Öppna, Spara och Skriv ut.

Nytt

Skapar ett nytt LibreOffice dokument.

Open

Opens a local or remote file, or imports one.

Senaste dokument

En lista över de senast öppnade filerna. Om du vill öppna en fil i listan klickar du pÄ namnet.

Guider

HjÀlper dig skapa affÀrsbrev, privata brev, fax, dagordningar, presentationer m.m.

StÀng

StÀnger det aktuella dokumentet utan att avsluta programmet.

Spara dokument

Sparar det aktuella dokumentet.

Spara som

Saves the current document in a different location, or with a different file name or file type.

Spara allt

Alla Àndrade LibreOffice-dokument sparas.

LÀs in pÄ nytt

ErsÀtter det aktuella dokumentet med den senast sparade versionen.

Versioner

Sparar och organiserar flera versioner av det aktuella dokumentet i samma fil. Du kan ocksÄ öppna, ta bort och jÀmföra olika versioner.

Exportera

Sparar det aktuella dokumentet med ett annat namn och i ett annat format pÄ en plats som du anger.

Skicka

Skickar en kopia av det aktiva dokumentet till andra program.

Dokumentegenskaper

Visar den aktuella filens egenskaper, inklusive statistik som antalet ord och det datum filen skapades.

Skriv ut

Skriver ut det aktuella dokumentet, markeringen eller de sidor du anger. Du kan ocksÄ ange utskriftsalternativ för det aktuella dokumentet. Utskriftsalternativen varierar beroende pÄ skrivaren och det operativsystem du anvÀnder.

Printer Settings

Select the default printer for the current document.

Avsluta

Closes all LibreOffice programs and prompts you to save your changes. This command does not exist on macOS systems.