Redigera symboler

AnvÀnd den hÀr dialogrutan om du vill lÀgga till symboler i ett symbolset, eller Àndra symbolbeteckningar. Du kan ocksÄ definiera nya symbolset, tilldela namn till symboler eller Àndra befintliga symbolset.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Symbols - Edit

Edit Symbols

Gammal symbol

Markera namnet pÄ den aktuella symbolen. Symbolen, namnet pÄ symbolen och det set som symbolen tillhör, visas i det vÀnstra förhandsvisningsfönstret lÀngst ned i dialogrutan.

Gammalt symbolset

Den hÀr listrutan innehÄller namnet pÄ det aktuella symbolsetet. Du kan ocksÄ markera ett annat symbolset.

Symbol

Visar namnen pÄ symbolerna i det aktuella symbolsetet. Markera ett namn i listan eller skriv ett namn pÄ den nya symbolen.

LĂ€gga till en ny symbol

Du lÀgger till en symbol i ett symbolset genom att markera ett teckensnitt i rutan Teckensnitt och sedan klicka pÄ en symbol i rutan med symboler. Skriv ett namn pÄ symbolen i rutan Symbol. Markera ett symbolset i listrutan Symbolset, eller skriv ett nytt namn om du vill skapa ett nytt symbolset. I den högra förhandsvisningsrutan visas den markerade symbolen. Klicka pÄ LÀgg till och sedan pÄ OK.

Ändra namn pĂ„ en symbol

Du byter namn pĂ„ en symbol genom att markera det gamla namnet i listrutan Gammal symbol. Ange sedan det nya namnet i rutan Symbol. Kontrollera att rĂ€tt tecken visas i förhandsvisningsfönstret innan du klickar pĂ„ knappen Ändra. Klicka pĂ„ OK.

Symbolset

I listrutan symbolset finns namnen pÄ alla befintliga symbolset. Du kan Àndra ett symbolset eller skapa ett nytt.

Skapa ett nytt symbolset

Om du vill skapa ett nytt symbolset skriver du namnet i listrutan Symbolset och lÀgger till minst en symbol. Klicka pÄ OK för att stÀnga dialogrutan. Det nya symbolsetet Àr nu tillgÀngligt under det nya namnet.

Teckensnitt

I den hÀr listrutan visas namnet pÄ det aktuella teckensnittet och hÀr kan du ocksÄ markera ett annat teckensnitt.

DelmÀngd

Om du markerade ett icke-symbolteckensnitt i listrutan Teckensnitt kan du markera ett Unicode-omrÄde dÀr du kan placera den nya eller redigerade symbolen. NÀr du har markerat ett omrÄde visas alla symboler som tillhör det hÀr omrÄdet för det aktuella symbolsetet i ovanstÄende symbollista.

Style

Den aktuella teckenstilen visas. Du kan Àndra teckenstil genom att vÀlja en annan i listrutan.

LĂ€gg till

Klicka pÄ den hÀr knappen om du vill lÀgga till symbolen som visas i det högra förhandsvisningsfönstret i det aktuella symbolsetet. Den kommer att sparas under det namn som visas i listrutan Symbol. För att kunna anvÀnda den hÀr knappen mÄste du ange ett namn under Symbol eller Symbolset. Du kan inte anvÀnda samma namn tvÄ gÄnger.

Modifiera

Klicka pÄ den hÀr knappen om du vill byta ut namnet pÄ symbolen som visas i det vÀnstra förhandsvisningsfönstret (det gamla namnet visas i listrutan Gammal symbol) mot det nya namnet som du har skrivit i listrutan Symbol.

Flytta en symbol till ett annat symbolset

Symbolen Tips

Om du t.ex. vill flytta stora ALFA frĂ„n det grekiska setet till specialsetet, markerar du det gamla setet (grekiska) och sedan symbolen ALFA genom att anvĂ€nda de tvĂ„ översta listrutorna. Symbolen visas i det vĂ€nstra förhandsvisningsfönstret. I listrutan Symbolset markerar du setet "Special". Klicka pĂ„ Ändra och sedan pĂ„ OK. Symbolen ALFA finns nu bara i symbolsetet "Special".

Radera

Klicka hÀr om du vill ta bort symbolen som visas i det vÀnstra förhandsvisningsfönstret frÄn det aktuella symbolsetet. Ingen sÀkerhetssökning kommer att göras. Om du tar bort den sista kvarvarande symbolen i ett symbolset tar du Àven bort symbolsetet.

Symbolen Info

Du kan ocksÄ nÀr som helst klicka pÄ Avbryt om du vill stÀnga dialogrutan utan att spara Àndringarna.